Старите дънки – на парчета. Съединяваш ги шахматно с безопасни

...
Старите дънки – на парчета. Съединяваш ги шахматно с безопасни
Коментари Харесай

Със стрийт мода ученици събират пари за детска клиника

Старите дънки – на части. Съединяваш ги шахматно с безвредни игли, прикачваш към подгъва на кожена рокля и ето ти стрийт стайл! Как се прави, с цел да наподобява като създание на дизайнер от дефилетата в Милано, демонстрираха възпитаници от ПГКИТ „ Проф. доктор Иван Богоров ” в годишното си ревю в Градския дом на културата. То има и благотворителна идея – приходите от продадените творения на младежите са за построяването на нова детска онкоклиника на УМБАЛ „ Св. Георги ”.

След като предходната година провокираха учениците с готика, този път преподавателите предизвикали младежите със задание стрийт мода – тъй като този жанр разрушава разпоредбите, комбинира самоуверено детайли и материи, които другояче „ не се обичат ”. А като се прибавят типичните връзки, капси, колани, ципове и кожени гривни, визията напълно пасва на учениците от Арман махала, които са свободолюбиви, само че и обичат шика.

Характерно за стрийт модата е, че се диктува от улицата и подхожда на тези, които ценят комфорта, само че и самостоятелния почерк. Стилът препраща към младежката просвета, спортни, политически и музикални придвижвания, като постоянно от него могат да се извлекат нововъведения. Ражда се от изобретателни комбинации на елементарни хора, когато в Япония фотографи вземат решение да снимат по какъв начин се обличат локални бунтари. След като фотосите се появяват в разнообразни медии, топ модели и звезди са изкушени да театралничат по този метод. Бумът е през 50-те с попкултурата, а през днешния ден стрийт модата се демонстрира на фестивали по най-големите булеварди в Париж, Милано и Токио.

Там деветокласничката Златка би дефилирала с полата, която си е ушила от 4-5 чифта остарели дънки. Данчо е изписал знака за ин и ян на тениската си, употребявайки за черната половина стреч кожа. Бяло, черно и алено Идрис е съчетал самоуверено с цип диагонално на предницата.А Красимир е добавил надпис „ Еscobar ” на гърба.Прочитът на градския изискан за Галя включва черна котка върху червен топ в композиция с къси панталони и червен чорапогащник. Всеки от тези тоалети има общ „ другар ” – кецовете деним или винтидж.

В ревюто дефилираха възпитаници от всички специалности в професионалната гимназия. Пенка Бошнакова е едвам в 8. клас, само че към този момент мечтае за своя дизейнерска сбирка. С ексцентрично сако на кръпки като същински деспот на стилните сцени шефът на школото Михаил Казанджиев изведе възпитаниците си да оберат овациите.

Това е втора благотворителна акция за детската онкоклиника, откакто учебното заведение се включи в базар по самодейност на Градския дом на културата. Предстои с посредничеството на почетния френски консул под тепетата Теофана Брадинска да изпрати и събраните средства за възобновяване на опожарената катедрала „ Нотр дам ” в Париж. Школото разгласи благотворителната си акция на Дни на специалностите заранта след пожара, който стъписа света.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР