Старите автомобили поскъпнаха с 20-30 на сто в годините след

...
Старите автомобили поскъпнаха с 20-30 на сто в годините след
Коментари Харесай

Тесла: Старите коли поскъпнаха с над 20%

Старите коли нарастнаха с 20-30 на 100 в годините след пандемията, разгласи Любомир Доросиев, зам.-председател на Асоциацията на вносителите на коли. Сред аргументите за това е, че търсенето на използвани коли е по-голямо от предлагането, а и новите коли са поскъпнали с 30-50 на 100.

Няма по какъв начин старите коли да станат по-евтини, ще има все по-голям апетит за използвани коли, добави Любомир Доросиев. Той изясни, че в Северна Италия хората са относително заможни. Но преди няколко години за покупката на нова кола фамилиите са давали по 500-600 евро на месец. А в този момент за покупката на автомобил са нужни над 1000 евро на месец и на от ден на ден италианци бюджетът не им доближава. Затова от ден на ден италианци карат остарели коли. И е по-трудно намирането на качествени използвани модели, които да бъдат импортирани в България.

Търсенето на използвани коли в България през предходната година не се е трансформирало значително, изясни Доросиев. Според него има търсене, само че то не е на равнището от преди пандемията. Причината за това е, че доста фамилии към този момент имат по 2-3 автомобила и е обикновено търсенето да не е толкоз огромно. Но продажбите на използвани коли са повече от опцията да бъдат открити качествени коли в Западна Европа, които да бъдат импортирани. Например автокъщата на Доросиев е почнала 2023 година с 60 налични коли, а в този момент има към 25 броя. 

В огромните градове хората най-често купуват по-нови и надлежно по-скъпи коли на цени сред 15 хиляди и 50 хиляди лева, сподели Любомир Доросиев. Купувачите желаят по-нови коли, които откакто ги записват ще могат да карат по-дълго време. В по-малките градове търсенето е най-вече на по-евтини коли. Те са нужни на хората с цел да отидат на доктор в различен град или да свършат някаква работа, а не толкоз за ежедневна приложимост. Освен това в по-малките градове приходите на хората са по-ниски и по тази причина търсят по-евтини коли.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР