Старчески дом в родния Бобов дол вдига фолк певецът Борис

...
Старчески дом в родния Бобов дол вдига фолк певецът Борис
Коментари Харесай

Борис Дали строи старчески дом

Старчески дом в родния Бобов дол подвига фолк артистът Борис Дали, разбра HotArena.

Той ще бъде ситуиран във банкрутиралата Общинска болница в града, където на втория етаж ще се обитават стаите за възрастни хора.  Изпълнителят купи етажа при започване на 2018-а, а месеци по-късно спазари огромна част и от другите два - първия и третия.  Идеята на  Борис е в пансиона за пенсионери да бъдат настанени 40 души, за които ще се грижат 10  експерти.

" Парите ще са по европроект и мои спестявания. Правя го с обич за моя роден град и с концепцията той да се развива. Болницата банкрутира още през 2010 година и не би трябвало да остава по този метод. Очаквам финансиране по европроект и тогава ще стартира същинската работа ",  разяснява пред " България през днешния ден " фолкизпълнителят.

Месечната такса ще бъде към 600 лева на пациент, в  зависимост дали е настанен в независима стая с баня и тоалетна, или в такава за повече от двама души. Идеята за дома е на брачната половинка на артиста Лили. С откриване на старешки дом в миньорската община ще се открие нова услуга за хората в третата възраст в района, за които няма кой да се грижи.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР