Starbucks трябва да плати на бивш мениджър във Филаделфия допълнителни $2,7 милиона

...
Starbucks трябва да плати на бивш мениджър в Пенсилвания допълнителни
Коментари Харесай

Starbucks трябва да плати на бивш мениджър в Пенсилвания допълнителни $2,7 милиона обезщетение, след като тя беше уволнена преди пет години поради нейната раса, разпореди федерален съдия.

Допълнителното плащане ще отиде при Шанън Филипс, която получи 25,6 милиона долара през юни, след като федерално жури реши, че е била уволнена, защото е бяла. Съдия от окръжния съд на САЩ Джоел Сломски в сряда постанови, че кафе гигантът ще даде също на Phillips 1 милион долара заплата, 1,6 милиона долара предварителна заплата и приблизително 66 000 долара брутни данъчни щети - за общо 2,7 милиона долара. Средствата са част от „определена от съда икономическа загуба и присъдени адвокатски хонорари“, пише Сломски в решението си.

Starbucks отказа да коментира в четвъртък допълнителното заплащане. В съдебни документи, подадени миналия месец, Starbucks твърди, че Филипс не заслужава допълнителните долари, отчасти защото тя не е търсила работа, откакто е напуснала компанията, но и защото счетоводител, подслушван за експертен анализ по случая, е изчислил неправилно как много, което Филипс всъщност заслужава като заплата.

е получил отказ да използва тоалетната, защото не е купил нищо.

След това служител на магазин попита Нелсън и неговия бизнес партньор Донте Робинсън дали имат нужда от помощ. Двойката отказа. Малко след това, повикана от персонала на Starbucks, полицията пристигна, сложи белезници на двамата и ги изведе от кафенето.

Арестите им бяха заснети на видео и разпространени широко. Последваха протести, като компанията затвори всички свои магазини, за да проведе обучение срещу пристрастия за работниците.

Филипс беше уволнен, докато управителят на кафенето Rittenhouse Square, който беше чернокож, запази работата си. Филипс съди Starbucks през 2019 г., твърдейки, че расата е била определящ фактор за нейното прекратяване.

Нейните адвокати твърдяха, че преди години „висшето ръководство на Starbucks е търсило „изкупителна жертва“, която да прекрати, за да покаже, че са предприети действия“ след инцидента с двамата чернокожи мъже.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР