Starbucks отчете по-ниска печалба след спад на продажбите - гигантът

...
Starbucks отчете по-ниска печалба след спад на продажбите - гигантът
Коментари Харесай

Starbucks се насочва към по-бедните потребители след спад на печалбите

Starbucks регистрира по-ниска облага след спад на продажбите - колосът в производството на кафе уточни отслабването на потребителските настройки и неприятните стопански условия в Китай като фактори за ниските доходи.

Резултатите " не дадоха отговор на упованията ни ", съобщи основният изпълнителен шеф Лаксман Нарасимхан, който означи и вълната от тежки метеорологични условия в Съединени американски щати като фактор за слабите резултати.

" Продължаваме да усещаме въздействието на по-предпазливите консуматори, изключително при нашите по-редовни клиенти, а утежняването на икономическите вероятности се отрази на трафика на клиентите и на продажбите като цяло в цялата промишленост ", уточни Нарасимхан по време на конферентен диалог с анализатори.

През тримесечието, приключващо на 31 март, облагата възлиза на 772,4 млн. $, което е с 15% по-малко спрямо миналата година, а приходите са намалели с 2% до 8,6 милиарда $.

Главният финансов шеф Рейчъл Руджери съобщи, че компанията има " изчерпателен " проект за поправяне на изискванията след " сложното " тримесечие.

Нарасимхан съобщи, че веригата вкарва в употреба технологии за по-добро информиране на потребителите за статуса на онлайн поръчките.

Starbucks е обърнала внимание на огромен брой случаи, при които потребителите стартират цифрови поръчки и не довършват транзакцията.

" Тук се крие опция ", сподели Нарасимхан, който има за цел да усъвършенства системата за връзка, изключително по време на утринния пик.

Акциите на Starbucks паднаха с към 10% в търговията на борсата след края на работния ден. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР