Старателните домакини измиват добре всички продукти под обилно течаща вода

...
Старателните домакини измиват добре всички продукти под обилно течаща вода
Коментари Харесай

4 храни, които не трябва да миете преди готвене

Старателните домакини измиват добре всички артикули под щедро течаща вода за предотвратяване от бактерии. Но измиването може да утежни качеството на някои храни. Има артикули, които би трябвало да се сготвят непосредствено. Ето кои са те:

Червено месо

Ако миете аленото месо преди готвене, вие добавяте влага, а това ще засегне усета на ястието. Попивайте месото с хартиена забрадка или салфетка. Ако планирате мариноване на месото, постоянно го дръжте в хладилника. Същото важи и за пилешкото месо.

Гъби

Вкусът и консистенцията на гъбите се трансформират, в случай че се мият с вода. Само почистете повърхността им, като я обелите или изчеткате с влажна четка. Гъбите всмукват всичко с лекост, по тази причина ги предпазвайте от непотребна влага. При готвене всички бактерии ще изчезнат.

Яйца

Масова процедура е да се измиват яйцата преди консумация. Ако са домашни, това е наложително. Но в случай че са от магазина, те авансово са измити, преди да бъдат пуснати в комерсиалната мрежа. Освен това се намазват с минерално масло, което да отбрани яйцето.

Тестени произведения

Много хора изплакват макароните след готвене, което е огромна неточност, в случай че желаете да имате най-хубавото ядене. Изплакването на макароните служи единствено за изплакване на нишестето от него, което затруднява придържането на сосовете.

Но ориз или киноа би трябвало постоянно да се мият с вода, преди да започнете да ги приготвяте, с цел да получите верния усет и консистенция. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР