Стара Загора. Заместник-кметът по туризъм Красимира Чахова участва в Трети

...
Стара Загора. Заместник-кметът по туризъм Красимира Чахова участва в Трети
Коментари Харесай

Стара Загора: Красимира Чахова представи възможностите за туризъм в града на форум във Варна

Стара Загора. Заместник-кметът по туризъм Красимира Чахова взе участие в Трети конгрес на побратимените български и съветски градове, който се организира във Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Във Варна се събраха представители от 31 съветски градове и от 19 български общини. Домакин на срещата бе кметът на Варна Иван Портних, а измежду формалните посетители бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, изпълнителният шеф на НСОРБ Силвия Георгиева, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, Ирина Живихина – началник на Россътрудничество в България, Константин Артюшин – търговски представител на Русия в България, Марина Фанакина - зам.-председател на Общорусийския конгрес на общините.
Темата тази година е подчинена на опциите за развиване на туризма. Според участниците в срещата директните контакти сред кметовете на общини ще бъдат потребни за развиване на двустранните взаимоотношения на районно равнище.
„ Важно е, че всяка година тези конгреси на побратимените градове слагат акцент върху общините и съдействие сред тях. Смятам, че това е една от най-важните съставки в общите старания, които ние като държавно управление поставяме, с цел да можем да продължим да развиваме туризма и най-много да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация “, сподели министър Николина Ангелкова. Тя напомни за извършения при започване на март т.г. в София огромен двустранен конгрес за туризъм, с присъединяване на министър председателите на България и Русия Бойко Борисов и Дмитрий Медведев, с акцент върху значимостта на бранша. „ С ръководителя на съветския туризъм Зарина Догузова и министъра на икономическото развиване на федерацията Максим Орешкин към този момент работим в посока да се насочват повече съветски деца от районите към лагерите у нас “, добави министър Ангелкова.
По време на форума Красимира Чахова е направила презентация на опциите за исторически и набожен туризъм в Стара Загора и района. В петминутното видео са откроени главните връзки сред съветския и българския народ – вярата и общото историческо минало, посредством забележителни паметници и православни храмове в региона на Стара Загора. „ Проведох и работна среща с Елена Чернега и Елена Москвичева, заместник- кметове на град Самара. На срещата обсъдихме опциите за съдействие в областта на туризма, образованието, културата и спорта “, сподели още Чахова.
Организатори на форума са Община Варна, Генералното консулство на Руската федерация във Варна, Министерството на туризма и Националното съдружие на общините в Република България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР