Стара Загора. Зам.-кметът Красимира Чахова участва в конференцията Спортът за

...
Стара Загора. Зам.-кметът Красимира Чахова участва в конференцията Спортът за
Коментари Харесай

Стара Загора: С представяне на книга и церемонията „Спортист на годината“ ще бъде закрита кампанията „Европейски град на спорта 2017“

Стара Загора. Зам.-кметът Красимира Чахова взе участие в конференцията " Спортът за всички в огромните градове ", във връзка старта на акцията " София - Европейска столица на спорта 2018 година ". Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Там тя направи презентация на извършените събития за разпространение на спорта, най-много измежду децата и подрастващите през годината, включени в акцията „ Стара Загора - Европейски град на спорта 2017 “. Официалното закриване на акцията ще се състои на 18 декември 2017 година от 18.30 часа, когато в залата на Оперния спектакъл ще бъде показана книгата „ Шампионите описват “, след което ще бъде определен „ Спортист на годината 2017 “.
През 2017 година Община Стара Загора отдели особено внимание на спорта за всички, като провежда и партнира на голям брой начинания, които разпространяват дейния метод на живот, изключително измежду младежите. През годината бяха открити 3 нови спортни зали - за спортни танци, по художествена гимнастика и боксова зала.
Беше реконструиран и осъвременен покрития общински плувен басейн в Стара Загора. През годината бяха ремонтирани физкултурните салони на три учебни заведения – XIII-то ОУ " Св.Паисий Хилендарски ", ОУ " Георги Райчев “ и СУ „ М. Горки “, а до края на годината ще бъде приключен салонът на Търговска гимназия " Княз Симеон Търновски ". До 17-ти декември т.г. завършва полагането на новата подова настилка на Спортна зала „ Иван Вазов “. Там от 19 до 23 декември градът ще одобри надпреварите за „ Купа България “ от волейболния шампионат за дами.
За трети път тази година в Стара Загора се организира и Европейска седмица на спорта #BeActive, а едно от лицата на седмицата бе многократната шампионка и медалистка в леката атлетика от Световни и Европейски шампионати за ветерани Красимира Чахова, отраслов зам.-кмет на града.
" Спортният календар на Община Стара Загора за 2017 година регистрира над 175 спортни събития и действия, които предизвикват дейното спортуване и здравословния метод на живот измежду всички възрастови групи. До момента в спортните събития са се присъединили повече от 25 000 дейни участници, които са били следени и подкрепяни от повече от 140 000 души. Най-малкият участник в спортна самодейност е Стефан Драгнев, на 2 година 7 м. от Стара Загора, който взе участие във велопохода, проведен в границите на Седмицата на подвижността, а най-възрастната участничка е на 90 години и е деен участник в заниманията по гимнастика навън. “, съобщи по време на конференцията Чахова.
В конференцията " Спортът за всички в огромните градове " взеха присъединяване още президентът на ACES Europe Жан Франческо Лупатели, евродепутатът Андрей Ковачев, шефът на дирекция " Иновации, интернационално съдействие и спорт " на Европейската комисия Антоанета Ангелова-Кръстева, заместник-генералният шеф на генерална дирекция " Образование и просвета " на Европейска комисия Йенс Ниманд-Кристенсен, ректорът на НСА " Васил Левски " проф. Пенчо Гешев и други
Заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова взе участие и в тържествената гала в Брюксел, на която София бе публично оповестена за Европейска столица на спорта през 2018 година На нея участваха трима от най-популярните и обичани български олимпийски първенци и медалисти -Тереза Маринова, Екатерина Дафовска и Йордан Йовчев.
До този миг шест български града са лауреати на влиятелните премия на ACES Europe: София получи купата европейска столица на спорта за 2018, Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора бяха наградени за европейски градове на спорта надлежно за 2014, 2015 и 2016 и 2017 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР