Стара Загора. В североизточната част на парк Пети октомври“ е

...
Стара Загора. В североизточната част на парк Пети октомври“ е
Коментари Харесай

Стара Загора: Почетният гражданин Димо Бухчев дари на града втора детска градина

Стара Загора. В североизточната част на парк „ Пети октомври “ е построена и оборудвана нова детска площадка с повърхност 73 кв.м. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Тя е подаяние за децата на Стара Загора от предприемача Димо Бухчев, правоприемник на един от старите старозагорски индустриални родове и Почетен жител на Стара Загора.
Тя обезпечава разнообразни уреди за игра на децата - двойна люлка, клатушка, комбинирано детско оборудване и къщурка. Зоните към оборудванията са обезопасени с ударопоглъщаща каучукова настилка.
Това е втората детска площадка, която Димо Бухчев подарява на дребните поданици на регионалния град. Първата, с повърхност 150 кв.м, бе построена напролет в парк „ Александър Стамболийски “ (Алана).
По този мотив, в сряда, 29 ноември, в 12.00 часа кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще го удостои с Грамота и признателен плакет.
Димо Бухчев и фамилията му имат емблематичната за града Бухчева къща, която е оповестена за архитектурен монумент на културата преди повече от 30 години. Фамилната „ Бухчева къща ”, строена през 1910 година, е една от най-старите и красиви здания в Стара Загора, която се вписва хармонично в актуалното архитектурно пространство на града и способства за неповторимата му атмосфера. Преди 17 години в двора е построен православен параклис „ Св. Димитър “. Днес къщата е освен фамилна полезност, само че и монумент на възрожденския дух и деятелност на българина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР