Стара Загора. Стара Загора отбеляза тържествено 184 години от рождението

...
Стара Загора. Стара Загора отбеляза тържествено 184 години от рождението
Коментари Харесай

Стара Загора отбеляза тържествено 184 години от рождението на Васил Левски

Стара Загора. Стара Загора означи тържествено 184 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .

Десетки старозагорци се включиха в общоградския обред, проведен от Община Стара Загора и Втора механизирана бригада, пред паметника на героя. Началото на честването бе обещано тъкмо в 11.00 часа с панихида, отслужена от отец Петър Радев и старозагорското свещеничество.

В ритуала взеха присъединяване още възпитаниците на театрална школа „ Жест “ към Център за поддръжка на личностното развиване с началник Светла Тодорова и ученици на клуб „ Философско писане “ към Център за поддръжка на личностното развиване с началник Милена Иванова.

" Кажи ти, байо, моите и аз твоите кривици, па да се разберем и дружно да вървим вкупом ", тези думи на Дякона са доста настоящи и през днешния ден “, сподели по време на честването зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова. Тя добави, че с разговор и схващане би трябвало да се върви напред.

По мотив 184 години от рождението на Васил Левски, музеен обект " Хилендарски метох " ще бъде отворен за посещаване гратис през днешния ден до 18.00 часа.

На честването участваха още зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова, регионалният шеф Иван Чолаков, общински съветници, партийни и цивилен организации, доста старозагорци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР