Стара Загора. Среща-разговор с математика Любомир Любенов ще се проведе

...
Стара Загора. Среща-разговор с математика Любомир Любенов ще се проведе
Коментари Харесай

Среща с математика Любомир ще се проведе в Стара Загора на 24 октомври

Стара Загора. Среща-разговор с математика Любомир Любенов ще се организира от 18.00 ч. на 24 октомври 2019 година в залата на Международния юношески център в Стара Загора. Тя е следващата от плана „ Красивите лица на Стара Загора “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Любомир Любенов е роден на 6 март 1960 година Завършва Пловдивския университет през 1981 година Работи като преподавател по математика в междинни и висши учебни заведения, както и в държавната администрация на България през интервала 2002 – 2012 година Създател е на интернационалния шампионат по математика „ Дружба “, в границите на който се организира първото в света съревнование по математическа филология през 1988 година в Стара Загора. Има оповестени публикации в интернационалните математически списания. Издател е на в. „ Математическа поща “. Автор е на задания и публикации по математика на издания в Канада, Сингапур, Германия, Полша, Румъния, Русия, Австралия. Китай издаде книга с математическите задания на Любомир Любенов.
Основател е на фондацията „ Математика без граници “. Едноименният годишен обичаен шампионат има шест издания. На финала се явят над 1500 деца от целия свят.
Старозагорският математик приготвя младите състезатели на точната просвета и е координатор за България в редица интернационалните конгреси. Носител е на десетки високи интернационалните награди и оценки, както и на премиите „ Анастасия Тошева “ и „ Будител на Стара Загора “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР