Стара Загора ще бъде център за развитие на информационните технологии.

...
Стара Загора ще бъде център за развитие на информационните технологии.
Коментари Харесай

Стара Загора става дигитален информационен хъб

Стара Загора ще бъде център за развиване на осведомителните технологии. Това съобщи лидерът на листата в Старозагорски изборен регион Красимир Вълчев. Той  ревизира ремонта на новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически разбори. Средствата за обновяването и построяването са обезпечени от страната.

Красимир Вълчев бе съпроводен от  заместник- ръководителя на Европейската национална партия, българският еврокомисар Мария Габриел, и претендентите за народни представители Лъчезар Борисов и Радостин Танев.

„ Стара Загора може и ще бъде център на развиване на осведомителните технологии. Има предпоставки,  има експерти, има добър профил на региона, има добра математическа школа. Можем да реализираме и това, което назоваваме полицентричен модел, да имаме повече от един център за развиване на осведомителните технологии. Това, което можем да обещаем, тъй като сме обезпечили средствата, че ще създадем във всички останали учебни заведения такива центрове. “, сподели Красимир Вълчев.

Основен приоритет на политическа партия ГЕРБ за Стара Загора е превръщането на града във високотехнологичен център, с който ще се разкрият нови работни места.

„ Да превърнем региона в индустриално сърце и промишлен център с високо софтуерни работни места. За да запазим IT експертите тук би трябвало да подчертаем, че това може да стане със опазване на данъчната система. “, добави министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

Мария Габриел  посочи, че в границите на стратегиите „ Еразъм+ “ и „ Хоризонт Европа “ ще има сериозна финансова поддръжка за образованието по математика и компютърни технологии.

 http://www.gerb.bg/files/thumbnails/news-56460-129099_detail_big.jpg

„ Това което ние ще насърчим е взаймодействие. Най-напред сред образованието, науката нововъведенията. Лаборатояита, която се планува за виртуална действителност, тя дава вероятност за професионалното обучение, за телемедицината, за доста от научните проучвания. “, съобщи българският еврокомисар Мария Габриел.

В поддръжка на подготовката на преподавателите ще бъдат основани 25 Европейски училищен академии. Първите три ще започват тази година. А в своята стратегия ГЕРБ са планували разноските за научно-изследователска активност да набъбнат двойно. От партията са безапелационни, че това е новият свят и бъдещето за всички студенти, които  ще спомогне повече младежи да останат в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР