Стара Загора. С тържествена заря-проверка и поднасяне гирлянд на славата

...
Стара Загора. С тържествена заря-проверка и поднасяне гирлянд на славата
Коментари Харесай

С тържествена заря в Стара Загора започнаха тържествата, посветени на празника на града

Стара Загора. С тържествена заря-проверка и поднасяне гирлянд на славата пред паметника „ Защитниците на Стара Загора - 19 юлий 1877 година “ и символичния камък за възобновяване на града започнаха през днешния ден тържествата, отдадени на деня на Стара Загора и 140 години от възобновяване на града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Гражданите се събраха на площада пред Общината, с цел да почетат паметта на героите паднали за свободата на България и на първостроителите на актуализирана Стара Загора.
Командирът на Втора механизирана бригада бригаден военачалник Стоян Шопов одобри тържествения строй и поздрави войните във връзка Деня на Стара Загора. Сред формалните лица бяха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутатите Радостин Танев, Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, зам. регионалните шефове Петя Чакърова и Димитър Драчев, зам.-кметовете на Община Стара Загора Янчо Калоянов, Иванка Сотирова и Красимира Чахова, секретарят Делян Иванов, ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков.
„ Пети октомври е свещена дата в историята на града ни, тъй като тя постоянно ще ни припомня за голямата обич и вярата на нашите предшественици, решили от хаоса на пепелищата да възродят за нов живот своето отечество. В този ден хвала и респект на тях, положили началото на разсипаната, опленена и изгорена Стара Загора!
Вече 140 години потомство след потомство влагат обич и воля, мисъл и труд, с цел да бъдат почтени за тази популярност! Нека да служим правилно, безрезервно, безкористно и почтено, със сърце и душа на тази остаряла Стара Загора “, сподели в словото си Емил Христов.
Актьорите Ивелин Керанов и Ивалин Димитров рецитираха емблематични стихове за Стара Загора. Те припомниха и саможертвата на хилядите българи починали за свободата на отечеството.
С рухване на колене жители и военни уважиха паметта на героите паднали за свободата на Стара Загора и на България.
Огнени илюминации озариха небето над Стара Загора в чест на празника.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР