Стара Загора. Регионалното управление на образованието в Стара Загора бе

...
Стара Загора. Регионалното управление на образованието в Стара Загора бе
Коментари Харесай

Стара Загора: Градът бе домакин на Третата национална седмица на четенето 2017 г.

Стара Загора. Регионалното ръководство на образованието в Стара Загора бе хазаин на Третата национална седмица на четенето 2017 година, проведена от Министерство на образованието и науката (МОН). Партньори на събитието са Община Стара Загора, Регионална библиотека „ Захарий Княжески “, Държавен куклен спектакъл, както и други просветителни и културни институции. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Стотици деца и възпитаници се включиха в самодейността, чиято цел бе да се сложи в центъра на вниманието четящият човек, да се разшири кръгът от четящи хора посредством намиране път към тези, които към момента не са изкушени от магията на четенето, които не са осъзнали неговата значителност за интелектуалното и духовното създаване на личността.
В детски градини и учебни заведения в Стара Загора бяха проведени вълнуващи срещи с създатели на книги, с приказни и литературни герои, с начинания за шерване на удоволствието от четенето и даряване на книги, със надпревари по четене и по български език, с творчество в ателиетата за писане.
„ Признателна съм на Регионално ръководство на образованието в Стара Загора, че одобри самодейността и стана „ несравним хазаин “ на деянията “, показа при закриването Ваня Трайкова, държавен специалист в МОН.
На формалната гала по закриването участваха още Татяна Димитрова, шеф на Регионално ръководство на образованието, Десислава Нанева и Райна Димитрова, специалисти в отдел „ Образование “ на Община Стара Загора, доста шефове на учебни заведения и детски градини, възпитаници, родители.
Резултатите от националната анкета „ Вие обичате да четете, тъй като “ разгласи Иван Желязков, старши специалист по български език и литература в РУО Стара Загора. В нея са взели участие общо 8923 възпитаници от цялата страна. Най-много са обяснили, че обичат да четат, тъй като им е забавно и книгата е прозорец към света. Общо 69.73% от интервюираните дават отговор, че четат от хартиена книга, а 32.7% четат с майките си. Българските национални приказки са обичано четиво на 48.24% от участниците в анкетата, а името на Иван Вазов като обичан създател показват 15.5% от интервюираните. От Стара Загора бе подета и самодейността да подарим книга за Коледа с персонално обръщение.
Коледна приказност от приказки показаха децата от детска градина №34 „ Райна Княгиня “ в Стара Загора, по-късно учениците от Шесто главно учебно заведение „ Свети Никола “ в „ телевизионно предаване “ описаха историята на школото си и показаха „ Книгата на моето учебно заведение “. В минутите за реклама децата от детска градина №24 „ Радост “ изиграха драматизацията „ Под гъбата “. Своята „ Молитва “ изпя дребният Александър Томов от детска градина №31 „ Слънце “. Преоблечени като герои от приказки, възпитаниците на детска градина №10 „ Светлина “ „ изпитаха “ публиката кой кой е. На всеки, познал обичан воин, те подариха брошура с приказка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР