Стара Загора. Преди няколко месеца поехме ангажимент да реализираме Индустриална

...
Стара Загора. Преди няколко месеца поехме ангажимент да реализираме Индустриална
Коментари Харесай

Министър Емил Караниколов: В Стара Загора ще изградим една от най-модерните и успешни индустриални зони

Стара Загора. Преди няколко месеца поехме ангажимент да осъществяваме Индустриална зона в Стара Загора. Заедно с локалната власт работим ръка за ръка и съм сигурен, че тук ще изградим една от най-модерните и сполучливи индустриални зони в страната. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов при подписването на Меморандум за съдействие сред Национална компания индустриални зони (НКИЗ) и Община Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Министерство на стопанската система . Министър Караниколов уточни, че след оповестяването на днешното сключване на Меморандума, вложител от автомобилния отрасъл е изапратил своето питане към НКИЗ, заявявайки своя сериозен интерес към Зоната.
Меморандумът за съдействие бе подписан от изпълнителния шеф на НКИЗ Антоанета Барес и кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Тодоров благодари на министър Караниколов, че е подхванал самодейността да помогне за построяването на Индустриална зона, като по този метод ще се привлекат свежи вложения в града. „ Това е първият министър, който действително обърна внимание на Стара Загора, с цел да може градът да разгърне своя стопански капацитет, добави той.
Икономическият министър акцентира, че въз основата на подписания меморандум, НКИЗ ЕАД и община Стара Загора ще могат да осъществят „ пъкъл хок “ план за индустриална зона при съществуване на съответен вложител за терена, обвързван с неговото бързо развиване, както и с създаване на нужната инфраструктура за задачите на плана на съответния вложител. Стана ясно още, че Община Стара Загора предлага на НКИЗ за индустриални цели един главен терен от 100 дка плюс още 15 дка спомагателна повърхност, като теренът се намира в кв. „ Зора “.
Министър Караниколов посочи, че с подписания Меморандум НКИЗ уголемява портфолиото си от терени, които да предлага на евентуалните вложителите. По думите му задачата е да бъдат основани условия за интензивна връзка сред страните, обмяна на опит и положителни практики за реализиране на информативен продан за бъдещи планове и стратегии, както и за осъществяване на взаимни дейности в посока създаване и ръководство на индустриални паркове и привличане на вложения.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР