Стара Загора. Покана за гостуване на младежи от побратимения руски

...
Стара Загора. Покана за гостуване на младежи от побратимения руски
Коментари Харесай

Стара Загора: Обсъдени бяха възможностите за младежки обмен между Стара Загора и Самара

Стара Загора. Покана за посещение на младежи от побратимения съветски град Самара в Международния юношески център в Стара Загора насочи през днешния ден Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, на среща с делегация от Самара. Руските посетители са в града във връзка честването на 142 години от боевете за Стара Загора. Делегацията се води от Сергей Рязанов, зам.-председател на градската Дума в Самара, а в състава и са: Вячеслав Звягинцев, народен представител от градската Дума, Татяна Шестопалова, началник на департамент „ Култура “, Сергей Четвериков, началник на департамент „ Физкултура и спорт “ и Светлана Чикановская, зам.-ръководител на департамент „ Образование “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
На срещата участваха още Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора, Георги Симеонов, шеф на дирекция „ Устойчиво развиване и евроинтеграция “ и Петко Крумов, основен специалист в отдел „ Туризъм и спортни действия “.
„ Днес ние честваме 142 години от жестоката борба за Стара Загора по време на Руско-турската война. Българският народ се отнася с извънредно поклонение и почитание към всички починали в боевете и към съветските командири, отпред с подполковник Калитин, който избавя Самарското знаме. За нас Самарското знаме и доста значим знак, единственото, което не е било пленено “, сподели Иванка Сотирова.
„ Оценяваме, че пазите историческата памет “, сподели Сергей Рязанов. Той изясни, че към този момент втора година в Самара се организира реституция на монументи, в която вземат участие доброволци от целия свят. На 18 май, когато е празникът на Самарски район, има редица действия свързани със Самарското знаме. Тогава се организира и Фестивал на духовите оркестри, където се извършва Скобелев марш. Тази година е имало и възстановка на боевете, в която са взели участие и сформира от България.
Делян Иванов показа пред гостите структурата на администрацията и метода на работа в Общината.
В диалога стана ясно още, че има благоприятни условия за съдействие в региона на образованието, културата и спорта. Гостите описаха за техния план „ Том Сойер фест “, в който се сплотяват младежи доброволци за възобновяване на исторически монументи. Те са подкрепени от строителни компании и магазини в активността си, работят в свободното си време.
След срещата гостите от Самара, дружно с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, сервираха цветя пред Паметника „ Защитниците на Стара Загора “ в парк „ Пети октомври “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР