Стара Загора. Официалният туристически сайт на Стара Загора www.starazagora.love е

...
Стара Загора. Официалният туристически сайт на Стара Загора www.starazagora.love е
Коментари Харесай

Стара Загора: Общината представя новия си туристически сайт STARAZAGORA.LOVE на Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

Стара Загора. Официалният туристически уебсайт на Стара Загора www.starazagora.love е усъвършенстван за смарт телефони, което разрешава пътешестване през вековете и проучване на историята и природата на региона. С него Община Стара Загора се показва на Международното ревю „ Културен туризъм “ във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Стара Загора и регионът към нея са едно от най-древните заселени места в света с история от над 8000 години. Древната земя на града крие неповторими за Европа и света секрети. Най-старата и добре непокътната къща в Европа на 8000 години може да бъде забелязана в Музей Неолитни жилища. Край Стара Загора се намират и най-старите рудници в Европа. Регионалният исторически музей до момента е събрал над 100 000 артефакта от тази изумителна история, само че това не е всичко.
Единственият по рода си Музей на религиите разкрива по какъв начин ориста е събрала езически, тракийски, християнски и мюсюлмански храмове в едно. Днес доста хора настояват, че престоят на това място им дава особено чувство и даже ги лекува. В съседство на музея се намират и останките от римския град Августа Траяна, един от най-значимите в римската провинция Тракия.
Разположена в сърцето на Тракия, Стара Загора е и превъзходна насочна точка за любопитните пътешественици, които желаят да изследват района. В радиус единствено на 45 минути от града се намират доста и в действителност разнородни места, които ще завоюват сърцата и на най-взискателните туристи - потопената черква в язовир Жребчево, където се стичат фотографи от цялата страна, „ Карановската селищна могила “ – една от най-големите могили в Европа, както и най-старият настоящ манастир в Европа – „ Св. Атанасий Велики “ в с. Златна морава, учреден през 344 година от Св. Атанасий Велики, на връщане от Сердика.
По време на XV-тото издание на интернационалното ревю „ Културен туризъм, което се организира в Двореца на културата и спорта „ Васил Левски “ във Велико Търново, от 19 до 21 април посетителите ще имат опция да се срещнат онлайн с специалистите от Туристическия информативен център в Стара Загора и да възнамеряват дружно с тях идната си отмора.
Туристическият информативен център на Стара Загора взе участие за поредна година в този конгрес като с изключение на новия уебсайт, показва и богатия културен календар на общината с над 500 събития. Инициативата се реализира в партньорство със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР