Стара Загора. Министерството на младежта и спорта организира за трета

...
Стара Загора. Министерството на младежта и спорта организира за трета
Коментари Харесай

Стара Загора: Министър Красен Кралев открива Европейската седмица на спорта в града

Стара Загора. Министерството на младежта и спорта провежда за трета поредна година Европейска седмица на спорта в България. Тя се организира от 23 до 30 септември с разнообразни спортни събития в девет града, един от които е Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Събитията включват показване на активността на спортни клубове с информация по какъв начин повече хора да се причислят към тях, спортни демонстрации и шампионати.
Някои от най-известните и съумели български спортисти, дружно с перспективни и надарени млади състезатели, спортисти с увреждания и ветерани ще бъдат лица на Европейската седмица на спорта. Едно от тях е заместник-кметът на Стара Загора и многократна шампионка и медалистка в леката атлетика от Световни и Европейски шампионати за ветерани Красимира Чахова.
В " Европейския град на спорта 2017 " Стара Загора министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие Европейската седмица на спорта от 11.00 ч. в парк „ Артилерийски “.
Европейската седмица на спорта е самодейност на Европейската комисия за поощряване на заниманията със спорт и двигателната интензивност измежду популацията в Европа. Целта е да се усили броят на физически дейните жители, тъй като спортът покачва качеството на живот, усъвършенства здравето, понижава икономическите разноски на семействата и носи обръщение за приемливост. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР