Стара Загора има една от най-качествените и интелигентни публики в

...
Стара Загора има една от най-качествените и интелигентни публики в
Коментари Харесай

Кралев: Благодаря на Стоичков за всичко, което прави за българските деца

" Стара Загора има една от най-качествените и интелигентни публики в България ", съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред цялостните трибуни на стадион " Берое ", където се игра демонстративният мач сред дриймтима на Барселона и тима на Христо Стоичков. Министърът беше специфичен посетител на дуела и дружно с кмета Живко Тодоров насочи послание към ентусиастите и футболистите.

" Добър вечер, европейски град на спорта! Добър вечер, европейска аудитория на спорта! Аз Ви благодаря, че сте тук, с цел да изразите голямото си почитание към един популярен българин, към Ицо. Неслучайно той избра Стара Загора за това шоу. Той избра Стара Загора поради Вас! Защото знае, че градът има една от най-качествените и интелигентни публики в България, която да приветства това огромно шоу сред някои от най-великите български футболисти и легендите на Барса, сподели Кралев.

Той приветства жителите на Стара Загора, че са довели децата си на стадиона, с цел да попият от магията на Стоичков и останалите огромните футболисти на терена. Кралев уточни, че великите спортисти стават велики персони тогава, когато продължат да се занимават интензивно с обичаната си активност след края на спортната си кариера.

" Виждаме, че децата на Стара Загора са тук, на този стадион, с цел да попият от магията на тези велики българи. Благодаря Ви за това, че доведохте децата си да се насладят на магията на Ицо. Вярвам, че от тях ще дойдат нови велики футболисти. Те не са имали опция да ги гледат, когато са били дейни състезатели, само че дано в този момент се насладят на това огромно шоу. Благодаря ти, Ицо, за това, което правиш за българските деца. Завинаги си един от нас, вечно си в сърцата на старозагорската аудитория и в сърцата на българския народ! ", добави министърът.

Демонстративният мач в Стара Загора бе извоюван от българския тим с 3:2 след хеттрик на Димитър Бербатов. За легендите на Барселона вкараха Дани Гарсия и Стоичков, който игра по едно полувреме и за двата тима.

Зрителите имаха опция да видят на терена някои от най-известните футболисти от България и Европа в последните години като Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Красимир Балъков, Емил Костадинов, Йордан Лечков, Наско Сираков, Петър Хубчев, Ивайло Йорданов, Даниел Боримиров, Георге Попеску, Хулио Салинас, Мигел Надал, Яри Литманен, Сержи, Албер Ферер и други За приятелите на Стоичков игра Гошо Гинчев - консултант на министъра на младежта и спорта. Треньори на тима бяха Димитър Пенев, Христо Бонев и старозагорската легенда Петко Петков. В шоуто участваха и други изтъкнати футболисти от града като Ивко Ганчев.

На мача участваха легендите на българския спорт Валентин Йорданов и Любомир Ганев, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Специална респект бе отдадена на умрелите огромни футболисти Георги Славков и Аян Садъков. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подари на Стоичков маска от тракийско време, с цел да му припомня за мача в града.

В часовете преди дуела министър Кралев посети дружно със зам.-кмета на Стара Загора по спортната активност Красимира Чахова, телевизионната водеща Гери Дончева, основния специалист на ММС за региона и занаятчия на спорта Илия Илиев и основния специалист в Община Стара Загора за спорта Петко Крумов специфичната фотографска галерия за житейския и състезателен път на Стоичков. Тя се намира в парк " Пети октомври " до пешеходната зона на централния бул. в Стара Загора.

Министърът прегледа експозицията от 61 неповторими фрагменти на известния състезателен фотограф Бончук Андонов, който е събрал в фотоси популярни мигове от кариерата на Стоичков в Хеброс, Марица, ЦСКА, Барселона и националния тим, както и от юбилейния дуел за 50-ата годишнина на звездата на 20 май 2016 година в София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР