Становище до депутатитеПроектите били с дефицит на мотивиДържавното обвинение не

...
Становище до депутатитеПроектите били с дефицит на мотивиДържавното обвинение не
Коментари Харесай

Прокуратурата не подкрепя закриване на Бюрото по защита

Становище до депутатите

Проектите били с недостиг на претекстове

Държавното обвиняване не поддържа закриването на Бюрото по отбрана при Главния прокурор. Това мнение показаха през днешния ден зам.-главните прокурори Даниела Машева и Пламена Цветанова пред депутати от правната комисия, където се разглеждаха три законопроекта, с които се желае Бюрото да премине към правосъдното министерство.

Според мнението на прокуратурата планът, импортиран от Николай Хаджигенов, не би трябвало да бъде подсилен, заради липса на нужния най-малко от правни съображения за неговата нужда. “Законът за нормативните актове слага високи стандарти по отношение на претекстовете към законопроектите, а претекстовете на разисквания план не дават отговор на тези стандарти”, написа в мнението.

Не било и ясно по какъв начин с измененията ще се усъвършенства успеваемостта на бюрото - в организационно отношение и при отбраната на застрашените лица. Проектът, импортиран от Христо Иванов, също страдал от някои дефицити на претекстовете. Единствената смяна, която се предложила от вносителите на законопроекта, била подмяна на думите “главен прокурор” с “ръководителя на Бюрото по защита” или “министъра на правосъдието”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР