Станислав Тодоров беше избран за председател на комисията със 123

...
Станислав Тодоров беше избран за председател на комисията със 123
Коментари Харесай

Предложеният за шеф на КЕВР с амбиция да има соларни панели на всеки покрив

Станислав Тодоров беше определен за ръководител на комисията със 123 гласа " за ", Христо Иванов се карантинира
„ Работил съм в държавна администрация 3 години и публични поръчки, знам по кое време закона би трябвало и не би трябвало да се ползва. След късия ми престой работих за водещи вложители. През по-голямата част съм работил за частни компании и частни поръчки, ръководи съм контракти на стойност над 300 млн. евро, като огромна част са сключвани от мен. През цялото време съм се употребил с доверието на тези хора, по тази причина че добре ръководя парите “, съобщи от трибуната на Народното събрание оферти за ръководител на КЕВР от „ Политическа партия “ Станислав Тодоров.

Той посочи работата си в ИЕС, като едно от най-големите енергийни предприятия в България. Тодоров регистрира, че е чудесно осведомен какво да търси и преценя като част от КЕВР. Според него огромна част от пълномощията на комисията се показват в това дали договорите и цените могат да се признаят за такива.

„ Опита ми е доста съответстващ и КЕВР единствено ще завоюва, в случай че ме изберете за ръководител на КЕВР. Съзнавам, че отговорността е доста огромна и считам, че цените в България се дефинират от комисията. Популярната теза, че министъра на енергетиката може да въздейства е вярна до някъде, доколкото огромна част от ел.енергията се създава от държавни предприятия. КЕВР са тези, които би трябвало да схванат от какво и по какъв начин се дефинират цените. Министърът на енергетиката и държавното управление не могат да въздействат на цените “, съобщи още Тодоров.

По думите му мъчно може да се приказва за свободен пазар, когато 80% се държи от страната, като би трябвало да се направи по този начин, че и бизнеса да се възползва от положителните преимущества дадени от България.

„ Цялата енергийна конструкция на Европа и света се смяна. Ако се интересуваме единствено по какъв начин да защитим частните или политически ползи ще катастрофираме. Затова освен слънчеви паркове да се строят от близки до властта хора, а всеки да може да си постави такива панели на покрива. Считам, че има какво да се промени в работата на регулатора, аз персонално почитам господин Иванов и като специалист, и като началник. КЕВР обаче не може да е пазач на бизнеса “, съобщи още  Тодоров.

След гласоподаване Тодоров беше определен за ръководител със 123 гласа „ за “, 12 „ срещу “ и без въздържали се. От ГЕРБ отхвърлиха да вземат участие в гласуването, защото оповестиха, че избора е противозаконен. Христо Иванов, който е под карантина не беше на линия в този час и не съумя да гласоподава. Същото беше и гласуването за член на КЕВР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР