Станислав Работов е все още тийнейджър – едва на 19

...
Станислав Работов е все още тийнейджър – едва на 19
Коментари Харесай

Станислав Работов: Искаме да сме по-напред в класирането

Станислав Работов е към момента младеж – едвам на 19 години, само че към този момент има зад тила си внушителните 52 публични мача за Ботев. Макар и толкоз млад, той показва изключителни футболни качества, които му пожелаваме да не стопира да развива. Ето какво показа Станислав Работов за бюлетин „ Канарче “:

- Здравей, Станиславе! Есенната част на шампионата свърши. Как би оценил представянето на тима и твоето лично?

- Здравейте! На първо място бих желал да кажа, че оценката се дава от треньора. Според мен в играта на тима има огромен напредък, което е очевидно и в извоюваните точки досега. Ще се опитаме да продължим положителната форма и през втория полусезон.

- Едва на 19 години си, а към този момент имаш над 50 мача за Ботев. Как ти въздейства това?

- Както гласи клишето: „ Във футбола няма млади и остарели “. Радвам се за предоставената ми опция и се надявам да получавам от ден на ден игрово време.

- Как стартира да се занимаваш с футбол? Кой те насочи към този спорт?

- Започнах да упражнявам футбол на седем години. За пръв път на подготовка ме заведе моята майка. Първите си тренировки организирах в моя роден град Раковски.

- Имаш ли някоя незабравима преживелица от академията на Ботев?

- Участието ми на шампионата в Швеция, където достигнахме до полуфинал. Турнирът беше доста влиятелен със мощни тимове. Също по този начин и множеството финали, които спечелихме.

- На терена действаш със забележителни за възрастта ти самообладание и убеденост. Какви съгласно теб са най-важните качества за един бранител? А кои са твоите идоли?

- Най-важното за моята позиция е да бъдеш спокоен, да вземаш бързи решения. Нямам идоли във футбола, пробвам се да бъда подобен, какъвто съм.

- Ти към този момент имаше повиквателна и за мъжкия народен тим на България. Какво беше чувството и вярваш ли, че един ден още веднъж ще попаднеш в състава?

- Няма нищо по-хубаво от това да си част от първия тим на България. Изживяването беше в действителност доста хубаво. Видях доста опитни играчи и се пробвах да абсорбирам от техните качества. Първо бих желал да съм здрав, а дали ще бъда част от състава зависи от националния селекционер.

- През този сезон имаш мачове както за първия тим, по този начин и за дублиращия. Има ли разлика в настройката за игра и в атмосферата в двата състава?

- Разликата е доста огромна, като главното разграничение е в настройката за самия мач. В първия тим се играе под доста по-голямо напрежение и резултатите са доста по-важни. Във втория тим може би е по-важно да записваш минути и самото развиване на футболиста.

- Какво би си поискал да ти се случи през 2022 година?

- На първо място бих си поискал да бъда здрав, както аз, по този начин и моите близки. Бих желал да продължа развиването си и тимът да върви напред.

- А на кое място смяташ, че ще се класира Ботев в края на шампионата?

- Надявам се да приключим оптимално на първо време в класирането. Минимумът за мен е влизане в топ 6.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР