Станислав и Антони от Благоевград посрещнаха утрото след финала на

...
Станислав и Антони от Благоевград посрещнаха утрото след финала на
Коментари Харесай

Българската следа в хърватските празненства: Сълзи нямаше

Станислав и Антони от Благоевград посрещнаха утрото след финала на международното състезание на едно от местата, което събра най-голяма доза позитивна сила - централния площад в Загреб. Двамата пътуват особено за хърватската столица, с цел да гледат решаващия мач против Франция.

И макар загубата с 2:4 на " ватрените " и изпуснатата международна купа, българите са безапелационни - отчаяние и у тях, и у домакините няма.
Две десетилетия по-късно: " Петлите " още веднъж стъпиха на международния връх (ГАЛЕРИЯ) Франция победи Хърватия с 4:2 във финала на Мондиал 2018
" Дойдохме, тъй като атмосферата онлайн е неповторима. Тук сме от петък (13 юли). Целта ни бе да гледаме дребния край, а по-късно и огромния. Феноменална конюнктура беше. За разлика от пристрастеностите при нас, тук всичко бе възпитано и под надзор. Изключително положително усещане ми направи държанието на младежите. Те показват различен нрав. Чувството беше извънредно еуфорично. Вчера прочетох, че Хърватия е потънала в сълзи, което не беше правилно. Хърватите се бяха настроили за празненства. Независимо от загубата, те честваха ", споделиха българите първите си усещания.

Диана, която живее в Загреб от 22 години, има друго пояснение на насладата на хърватите.

" На представянето си на международното състезание, хърватите гледат от патриотична позиция. За тях това е още едно доказателство, че имат страна и могат да бъдат горди с това, че са хървати. Не съм огромен ентусиаст, само че тук футболът постоянно е бил привързан с политиката. Всичко, което се случи през този месец, има голямо морално значение ", обобщава тя.

Днес " ватрените " ще се завърнат в Загреб и се чака да бъдат посрещнати като герои в центъра на столицата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР