Плановете са тя да е готова до 10 години Международната

...
Плановете са тя да е готова до 10 години Международната
Коментари Харесай

Китай разкри подробности за Международната лунна изследователска станция

Плановете са тя да е подготвена до 10 години
Международната лунна изследователска станция (ILRS) ще се състои от секции на повърхността на Луната, в орбита към нея и на Земята, и ще бъде построена на два стадия, заяви Синхуа, базирайки се У Вейжен, основен конструктор на китайската стратегия за проучване на естествения ни сателит.

Конструкторът показа проектите за ILRS по време на присъединяване си в Китайската галактическа конференция в Ухан - едно от главните събития по случай Деня на космонавтиката в Китай, предава Българска телеграфна агенция.

Според У на първия стадий от плана за създаване на Международната лунна изследователска станция до 2035 година ще бъде издигната базова станция в региона на южния полюс на Луната.

Тази базова станция ще разполага с цялостни научни уреди с съществени функционалности и поддържащи детайли за осъществяване на постоянни научни опити, както и за създаване и потребление на запаси в стеснен мащаб.

На втория стадий ще бъде осъществено разширение на станцията, което би трябвало да завърши до 2045 година, с галактическа станция в лунна орбита като център и изцяло функциониращи уреди. Тя ще прави действия в огромен мащаб като научни проучвания, създаване на запаси и инспекция на технологии, за дълъг интервал от време, като задачата в последна сметка ще бъде пилотирано кацане на Марс.

У сподели още, че в близко бъдеще ще бъде изстрелян галактическият уред " Чанъе-6 ", който би трябвало да вземе проби от противоположната страна на Луната - значима задача преди построяването на базовата лунна станция.

През 2026 година Китай ще изстреля " Чанъе-7 ", с цел да извърши проучвани на околната среда и ресурсите в региона на южния лунен полюс.

Две години по-късно към Луната ще се насочи " Чанъе-8 ", с цел да извърши проби, ориентирани към потреблението на лунните запаси на място.

У показва още, че след завършването си Международната лунна изследователска станция ще включва секции на повърхността на Луната, в орбита към нея и на Земята.

По думите на конструктора Китай ще приветства 50 страни, 500 интернационалните проучвателен институции и 5000 задгранични откриватели, които ще се причислят към програмата за Международна лунна изследователска станция. Те ще оказват помощ за развиването й и ръководството на нейните уреди и ще споделят резултатите от научните проучвания.

ILRS съставлява цялостна стратегия за уреди за научни опити, инициирана от Китай и създадена в съдействие с голям брой страни и организации.

Сред новите сътрудници по програмата са Никарагуа, Азиатско-тихоокеанската организация за галактическо съдействие и Арабският съюз за астрономия и галактически науки.

Представянето се състоя на 24 април, когато Китай отбелязва Деня на космонавтиката на Китай. На тази дата през 1970 година страната изстрелва в космоса първия си сателит " Дунфанхун-1 ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР