Станислав Ангелов каза много истини за българския футбол и развитието

...
Станислав Ангелов каза много истини за българския футбол и развитието
Коментари Харесай

Станислав Ангелов: Не е важно кой ще управлява, а да развиваме футбола!

Станислав Ангелов сподели доста истини за българския футбол и развиването му. Пелето гостува в Актуално студио " Дерби ". В медиите се появиха дребни фрагменти от забавните му мнения. Предлагаме още от изявлението му.

" Бъркаме грубо. Ние изобщо не работим за построяването на футбола. Не приказвам единствено за моя клуб, а като цяло. Не се влага задоволително и не се гледа на целия този развой като научна форма за развиване. Няма да стане по метода, по който сме работили преди. Трябва да се акцентира на доста по-различни съставни елементи за развиването на даден играч. За да може той да се построи като повсеместен артикул, който ние желаеме да осъществяваме. Процесът е доста дълъг, а на никой не желае да чака или да влага. Малките клубове би трябвало да работим за огромните тимове. А се води безумна конкуренция сред всички клубове. В последна сметка страдащи са единствено децата. Трябва да се трансформират доста неща - и в наредби, и в действия, доста са съставените елементи.

Най-лесно ми е да си взема багажа и да отида да си пребивавам умерено. Но ние желаеме да помогнем да идващите генерации да осъществен фантазиите си по този начин, както аз сбъднах моите. Аз съм благополучен човек. Аз сбъднах детските си фантазии. Но имаше система и хора, които са ми помогнали. Не би трябвало да има егоцентричност от хората, които са завършили кариерите си и в този момент да шефове във футбола. Най-лесно е да се откажеш. Но ние имаме вяра в гения на децата и няма да се спрем. Трябва да работим професионално, както се работи в чужбина. Футболът ни запада след Съединени американски щати 1994 година. През 1986 година сме имали най-хубавите условия за подготовка на млади състезатели. Много сме надалеч от истината в този момент. Не се доближаваме от развитите страни, а се отдалечаваме. Кой печели, че се караме във футбола? Никой! Да седнат на една маса и да се схванат в името на футбола. Какво значение има кой ще ръководи? ", сподели той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР