Станимир Михайлов е единствения кандидат за управител на НЗОК, стана

...
Станимир Михайлов е единствения кандидат за управител на НЗОК, стана
Коментари Харесай

Само един кандидат за втория опит за избор на управител на НЗОК

Станимир Михайлов е единствения претендент за шеф на НЗОК, стана ясно след завършилия нощес период за предложение на кандидатури. Михайлов е предложение на ПП-ДБ и е подписано от Кирил Петков, Асен Василев и доцент Васил Пандов. Очаква се кандидатурата му да бъде подсилен и от ГЕРБ.

Михайлов е е роден в Рио де Жанейро, Бразилия, икономист по обучение и има подготовка и документ за дееспособност като брокер на скъпи бумаги и професионален документ за сполучливо приключен профилиран курс по „ Финансов и кредитен разбор ” от Международния Банков Институт със съдействието на Българска народна банка и Асоциация на комерсиалните банки. Притежава Сертификат за съществуване на подготовка и професионален опит в банковото дело. Владее доста добре френски, португалски и употребява британски език.

Господин Станимир Боянов Михайлов има над 15 години стаж в банковата система. От 2005 година заема поредно длъжностите пълномощник, стопански шеф и изпълнителен шеф в Токуда Банк до 2010 година, а по-късно до октомври 2012 година - изпълнителен шеф на Инвестбанк АД. И в двете институции е член на Управителния съвет. Отговаря за стратегическото и бизнес обмисляне, ръководител е на Бюджетна комисия, за развиването на корпоративния бизнес, счетоводство, административни действия, ръководител е на Кредитните препоръки на институциите.

От 2002 до 2005 година е началник на Службата по комерсиално стопански въпроси към посолството на България в Лисабон, Португалия.

Има опит и в областта на здравното обезпечаване, като взе участие в основаването и е бил член на управителния съвет на Токуда Здравноосигурителен фонд, дъщерно сдружение на Токуда Банк АД и представител на юридическо лице в надзорния съвет на „ ЗОК България здраве ” АД.

От 2012 година до началото на 2022 година реализира консултантска активност и активност по комерсиално посланичество посредством лични сдружения, като едното от тях е съучредител и член на Българо Португалската комерсиална Камара.

От февруари 2022 Станимир Михайлов е ръководител на СД на МБАЛ Лозенец ЕАД като самостоятелен член и до сегашния миг. " Работи интензивно за развиване на активността на болничното заведение, възстановяване на финансовото й положение и привличането на висши медицински фрагменти ", написа в предлагането на депутатите. 

Припомняме, че предходния опит за избор на шеф на Здравната каса се провали, откакто Народното събрание не утвърди проф. Жени Стайкова, издигната от Българска социалистическа партия, а Иванка Динев, издигната от ГЕРБ си направи отказ.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР