Станалото известно в цялата страна кенгуру Кики си има нови

...
Станалото известно в цялата страна кенгуру Кики си има нови
Коментари Харесай

Докараха муфлон и елен-сика при кенгуруто Кики в Сандански

Станалото известно в цялата страна кенгуру Кики си има нови съквартиранти. От Община Сандански се похвалиха, че в зоокъта им към този момент има атрактивни нови жители: муфлон и елен-сика.
Кики стана прочут, откакто апаши изрязаха оградата на зоокъта и той избяга. Полиция, общинари, жители, туристи, та даже и врачки, се включиха в траялото 17 дни търсене на животното, до момента в който най-после Кики не беше видян във плантация в края на града. Спасен, отпочинал и подготвен за нови завършения, кенгуруто ще има нови занимания с забавните животни.
Муфлоните са диви овце, прародители на съвсем всички домашни породи овце.

Те населяват скалисти планински местности към границата на гората, само че постоянно слизат и в горите. Европейският муфлон е относително малък: дължина на тялото до към 120 cm, височина при плешката до към 80 cm и тегло до 35 – 55 kg, като женските са доста по-дребни. Мъжките имат огромни спираловидно извити рога с ориентирани напред върхове и обща дължина до към 70 cm. Елените-сика пък са тип едри бозайници от семейство Еленови, публикувани в Източна Азия.

Зоокът в Сандански отвори порти през Септември и от този момент бе посетен от десетки туристи и поданици на града. Бягството на кенгуруто Кики обаче му донесе още по-голяма известност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР