Станахте свидетели на фенове на футболни агитки, които направиха погром

...
Станахте свидетели на фенове на футболни агитки, които направиха погром
Коментари Харесай

СДВР за протеста: Ако не бяхме приложили реципрочни действия, щяха да пострадат невинни жертви

" Станахте очевидци на почитатели на футболни агитки, които направиха разгром в центъра на столицата. Предварително бяха оповестили, че това ще е кротичък митинг, а нямаше нищо спокойно ". Това оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи след вчерашния митинг, които дефинираха четвъртък вечер като " тежка вечер " за столицата.

" Няма полиция в света, която да остави вандали, които да унищожат имуществото в центъра на която и да е столица ", съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

" Ако не бяхме приложили реципрочни дейности и ограничения, тези хора може би щяха да потрошат цялото имущество и щяха да пострадат почтени жертви ", добави той.

" По отношение на клиповете, които излязоха в обществените мрежи, ние сме се самосезирали ", прибавиха от Столична дирекция на вътрешните работи.

" Ако не бяхме подхванали тези дейности, може би целият град щеше да пламне. "

Протестът стартира видимо умерено към 17:30 ч., само че внезапно ескалира към 18:20 ч. Футболните почитатели започнаха да хвърлят бомбички и ракети против полицията. Униформените изкараха водното оръдие на барикадата и предизвестиха, че в случай че не спрат, ще бъде използвана мощ.

Полицията предприе ограничения и изтласка всички протестиращи по ул. " Гурко ". Започна да разпръсква почитателите. Органите на реда започнаха да постановат с палки и да пръскат със спрей - и тези на първа линия, само че и минувачите, чак към постройката на Министерството на спорта.

Очаквайте детайлности!

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР