Станаха ясни кандидатите за кметове на още три населени места

...
Станаха ясни кандидатите за кметове на още три населени места
Коментари Харесай

Известни са още кандидат-кметове

Станаха ясни претендентите за кметове на още три обитаеми места за локалните избори наесен.

Става въпрос за Пловдив, Стара Загора и Пазарджик, заяви в. " Сега ". 

 

Сложната политическа конюнктура в страната не е спънка на кандидат-кметските упоритости. Точно противоположното - в последните седмици бяха публично оповестени или обявени много номинации, като те са повече по отношение на същия интервал през 2019 г. 

 

Юристът Тони Стойчева ще е претендент в Пловдив. Съобщено бе, че ще е посредством предприемчив комитет. Стойчева изпъкна с присъединяване в ред цивилен начинания през последно време. През 2015 година тя бе юрист на групировката „ Кауза Пловдив ” при изборните каузи. Формацията е водена от зам.-кмета Георги Титюков и е показана в общинския съвет. Няма да е чудно, в случай че тя " непринудено " припознае Стойчева като собствен претендент.

 

В Стара Загора претендент за кмет ще е ръководителят на общинския съвет Мария Динева. Издигат я аграрни обединения. В съвета сега тя си партнира с ГЕРБ.

 

Бизнесменът Благо Солов ще е още веднъж претендент в Пазарджик. Преди 4 години, подсилен от Българска социалистическа партия, той стигна балотаж против дългогодишния кмет Тодор Попов.

 

Благо Солов разгласи във фейсбук впускането си в борбата за кметския пост. „ Пазарджик е в сърцето ми. Тук съм се родил. Тук израснах и станах човек. Тук сътворих бизнес, роди се синът ми и срещнах положителни другари. Тук поставих основите на един сполучлив и многостранен бизнес, който развъртвам както в Пазарджик, по този начин и в други градове. Вярвам, че Пазарджик може да се развива по-добре. Вярвам, че с цел да стане това Пазарджик има потребност от нов кмет, от съвременно мислене и съвременно ръководство ”, написа общинският консултант на страницата си във Facebook.

 

(Все още) регионалният шеф на Сливен Минчо Афузов ще се опитва като самостоятелен кандидат. Той е член на Българска социалистическа партия, само че не се знае партията ще го поддържа ли.

 

Областният шеф на Варна при четворната коалиция Благомир Коцев (ПП) е с съвсем оповестена кандидатура. Той съобщи пред БНР, че в случай че му бъде препоръчано, ще се кандидатира. Коцев е доста деен по всеобхватните варненски тематики и на процедура към този момент е в акция. 

 

От по-малките общини нови упоритости обявиха актуалните кметове

Георги Мараджиев (ГЕРБ, Стамболийски) и Николай Митков (Първомай, който през 2019 година бе подсилен от БСП).

 

А също и съветникът Иван Кичев (леви партии, Средец), който преди 4 години не се показа сполучливо.

 

По-рано напролет бяха оповестени кандидатурите на Живко Тодоров (ГЕРБ, Стара Загора) и на Тодор Попов за пети мандат в Пазарджик.

 

" Възраждане " пък заяви, че един от водещите й депутати - Петър Петров, ще е кандидат в Монтана.

Намек, че не е апатичен към връщане в политиката, е правил каварненецът Цонко Цонев.

 

С подмятания е цялостно и в Пловдив - във връзка с Манол Пейков или Йордан Иванов (ДБ), Здравко Димитров - Зико, само че този път не от ГЕРБ, и на настоящия кмет на регион " Тракия " Константин Димитров - замествайки Зико в ГЕРБ.

 

Към момента информациите сочат, че всеки един от кметовете на регионалните градове ще бъде претендент още веднъж - като се изключи двата най-големи.

 

По-вероятно е Здравко Димитров въпреки всичко да се откаже, а желанията на ГЕРБ за заместител на Йорданка Фандъкова не са известни (всеки миг се чака ПП-ДБ да разгласят номинацията на съсобственика на компанията " Телерик " Васил Терзиев).

 

Доста забавни седмици предстоят при мандатоносителя ПП-ДБ. Освен гореспоменатите имена, като претенденти във Варна и Пловдив се спрягат още депутатите Стела Николова и Росен Костурков.

 

" На кантар " в Бургас са Димитър Найденов и Константин Бачийски. Всичко това може да докара до разцепление на ПП-ДБ в тези градове.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР