"Стана нещо революционно – зов за промяна, но с глас

...
"Стана нещо революционно – зов за промяна, но с глас
Коментари Харесай

Димитър Бербатов: Случи се нещо революционно!

"Стана нещо революционно – вик за смяна, само че с глас за обединяване! "

Това разгласи Димитър Бебратов ден, откакто 76 клуба го избраха за президент на БФС.

"Клубовете, които участваха, бяха тези и единствено тези, които съумяха в период да внесат документите за издигане на делегати. Много от останалите – а те бяха в действителност доста, не съумяха да го създадат, тъй като времето беше малко и хаосът, който БФС сътвори, беше цялостен. Но клубовете, които участваха, представляваха и гласовете на тези, които не съумяха.

Казах и преди, и след избора – това не е методът, по който би трябвало да се случват нещата, и това ме натъжава. Но когато водиш, от време на време би трябвало да се вземат и сложни решения. Когато волята на клубовете е такава, решението става елементарно. Всички бяхме принудени да стигнем дотук след поредност от неистини и неспазване на Устава и закона и опит конгресът да се анулира по изцяло противозаконен метод.

Единственото, което всички желаеме, е почтен и транспарантен съединителен конгрес!

Като определено ново управление би трябвало първо да бъдем вписани в Търговския указател и тогава към този момент може да стартираме да работим. И първото нещо, което ще се случи – да свикам конгрес. Конгрес, на който всички клубове да могат да упражнят правото си на глас и да изберат кой да ги съставлява!

Да могат да участват всички кандидат-президенти, медии. Да бъдат определени почтени хора в комисиите по конгреса и най-после клубовете да си решат кой е най-достойният.

Ще желая среща със спортния министър, с цел да го уведомя какво стана в НДК, откакто стана ясно, че и той е бил там и се е интересувал какво се случва. Мисля, че е изцяло обикновено в случай че и от досегашното управление на БФС имат искания какво се случва, също да потърсят среща с него.

Но решението е единствено едно – съединителен избирателен конгрес!

Докато това не се случи, се въртим в обаян кръг, от който никой не печели. Всички губим. Футболът губи. Футболната общност се разделя. Едни приветстват, други подлагат на критика. Едни споделят „ отлично, това е методът “, други споделят „ не, трябваше до изчакате още “.

Бездействието към този момент трае толкоз доста години. Колко още? Бездействието ни прави съучастници.

Това не е жадност за власт. Жаждата за власт не е да предложиш 3 мандата за президент на БФС, както направихме и се одобри.

Жаждата за власт е да си мислиш, че си безконечен и макар че никой не те желае, да продължаваш да не искаш да пускаш властта.

Жажда за власт е да се резервира зала 3 на НДК, да се платят толкоз доста пари, да се заключи и да не се позволява никой от клубовете вътре, единствено и единствено да няма конгрес.

Жаждата за власт е да лъжеш и отменяш непрекъснато конгреси. Да се върнеш да управляваш, откакто година и половина не си бил там и си подал оставка.

Жаждата за власт е да се подиграваш на личните си клубове и да не признаваш това, което вършат.

И най неприятното – жаждата за власт е да се звъни на пратеник от конгреса и да се заплашва, че в случай че не си тръгне, синът му ще бъде отписан от избрана футболна академия.

Разчитаме ФИФА и Министерството на спорта да вземат отношение и да се постави ред – даже със служебно управление, с цел да се свика и провежда почтен избирателен конгрес и да се излезе от тази патова обстановка ", гласи още написаното от Димитър Бербатов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР