Стан Вавринка трябваше да премине през изключително тежък период, след

...
Стан Вавринка трябваше да премине през изключително тежък период, след
Коментари Харесай

Вавринка беше близо до паметно завръщане, но допусна обрат от Бублик в Монте Карло

Стан Вавринка трябваше да премине през извънредно тежък интервал, откакто през предходната година получи контузия в региона на стъпалото и претърпя цели две оперативни намеси. Все отново 37-годишният деец нямаше желание да се сбогува с тениса и направи своето завръщане на Чаланджъра в Марбея преди две седмици, като 13-месечната пауза си сподели своята дума и Елиас Имер го надигра без особени проблеми.

Сега обаче Вавринка сподели надалеч по-компетентна игра в Монте Карло и имаше всички шансове да ознаменува дебютния си мач за сезона в ATP Тура с победа, единствено че силите му го напуснаха прибързано и той отстъпи на Александър Бублик - 6:3 5:7 2:6.

Срещата не стартира по никакъв начин добре за Стан, откакто мрежата се намеси уверено в негова щета и той беше продънен. Казахстанецът обаче върна жеста, увличайки се в обичаните си импровизации и скоро равенството беше възобновено. Швейцарецът пък изглеждаше все по-уверен на корта и постоянно виждахме по какъв начин вкарва в приложимост своя марков бекхенд по правата, като Бублик не можеше да устои на мощта от другата страна на мрежата и скоро още веднъж позволи брейк, който се оказа изцяло задоволителен на някогашния победител в конкуренцията, с цел да завоюва откриващия сет.

Втората част предложи поредност от маратонски геймове, в които и двамата играчи имаха опция да се откъснат с пробив напред, само че никой от тях не се възползва от възможностите си. Стигна се до 5:4 в интерес на по-високоранкирания тенисист, когато швейцарецът беше изправен до стената, единствено че отрази три сетбола и резервира възможностите си за чист триумф живи. Световният номер 36 обаче продължи да бъде оптимално нападателен и непрестанно налиташе на мрежата, а офанзивите му дадоха резултат и имахме паритет в обособените сетове.

Решителната част предложи два рани брейкбола пред Стан, но той ги пропиля с лека ръка и към този момент се виждаше по какъв начин му става все по-трудно да устоя на физическото натоварване. Бублик усети умората у съперника и вкара обичаните си къси топки в приложимост, с чиято помощ бързо съумя да вземе задатък от 5:1 гейма.

Трикратният първенец от Шлема върна един от пробивите си закъснение, само че към този момент колкото да се държеше на краката си и позволи нова поредност от неточности, която постави завършек на срещата.

First win in Monte-Carlo ✅

Alexander Bublik holds off a resurgent Wawrinka 3-6 7-5 6-2 to reach R2 at
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР