Стан Вавринка е постигнал почти всичко в професионалния тенис и

...
Стан Вавринка е постигнал почти всичко в професионалния тенис и
Коментари Харесай

Обратно на победния път: Вавринка надви бивш Мастърс финалист за успешен старт на клей сезона

Стан Вавринка е постигнал съвсем всичко в професионалния тенис и доста спортисти на негово място биха прекратили своята професионална кариера, имайки поради множеството контузии, през които мина 39-годишния швейцарец през последните сезони. Вавринка обаче продължава да потвърждава, че възрастта не е недостатък и към момента може да бъде рисков противник за съвсем всеки един играч в ATP Тура, въпреки че към този момент се намира надалеч от най-хубавата си форма.

Ветеранът направи редица оспорвани срещи с високоранкирани състезатели през 2024-та, само че постоянно оставаше на губещата страна в края и трябваше да започва своя клей сезон в серия от три поредни провали. Днес обаче Вавринка се върна още веднъж на победния път, откакто надделя Албер Рамос-Виньолас в борбата на двамата най-опитни участници на ATP 250 шампионата в Маракеш - 6:1 6:4. 3-кратният " мейджър " притежател се нуждаеше от 76 минути игрово време, с цел да надвие някогашния финалист от Мастърса в Монте Карло и по този начин си обезпечи среща със седмия подложен Мариано Навоне във втория кръг на конкуренцията.

Откриващата част се трансформира в същинска наказателна акция на Stan The Man, чийто мощни удари бяха недостижими за неговия противник и уинърите се трупаха с лекост в актива на тогавашния номер 3, който завоюва първите пет гейма в конфликта. Испанецът въпреки всичко откри сили да избегне " геврека " и се разписа в резултата, само че нямаше причини за някаква по-съществена опозиция и първият сет завърши по-късно над половин час игра.

Вората част беше надалеч по-оспорвана и видяхме доста усъвършенстване в дейностите на Рамос, който прибягваше все по-успешно до къси топки и миксираше чудесно отиграванията си. Стан пък можеше да се опре на своя сервис, с чиято помощ печелеше голям брой бързи точки и никой от двамата не можеше да се откъсне до 3:3.

Тогава Вавринка усили доста темпото и вкара в приложимост вездесъщия си бекхенд по правата, а международният номер 103 нямаше отговор и инкасира пробив. Тогава последва първото разпределяне в срещата за олимпийския първенец на двойки от Пекин, което разреши на неговия конкурент да изравни за 4:4, единствено че 39-годишният тенисист отвърна със спечелването на 8 от идващите 10 разигравания, с цел да постави точка на разногласието в дуела.

Clinical
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР