Стан Вавринка е четвъртфиналист на Ролан Гарос след невероятно тенис

...
Стан Вавринка е четвъртфиналист на Ролан Гарос след невероятно тенис
Коментари Харесай

След над 5 часа спиращ дъха тенис - Вавринка отстрани и Циципас

Стан Вавринка е четвъртфиналист на Ролан Гарос след необикновено тенис шоу против Стефанос Циципас. Швейцарецът, който в предходния кръг в профил Григор Димитров, победи след 7:6(6), 5:7, 6:4, 3:6, 8:6 в мач, траял 5 часа и 9 минути, с което се трансформира в четвъртия най-дълъг в историята на Ролан Гарос.

За Вавринка това е първи четвъртфинал в Големия шлем от Ролан Гарос 2017 насам, когато изигра втория си край в Париж. Сега за него следва швейцарско дерби с Роджър Федерер, който се оправи за по-малко от два часа против Леонардо Майер. Вавринка има единствено 3 победи в 25 дуела с Маестрото.

До момента Вавринка и Циципас пък не бяха играли между тях, само че упованията на тенис почитателите бяха изцяло оправдани, тъй като двамата изиграха мача на шампионата най-малко до този миг.

20-годишният грък се пропука първи като направи двойка неточност на сетбол, с цел да подари откриващия сет на противника си, който бе мощно подкрепян от публиката на "Сюзан Ленглен ". Във втория сет обаче Циципас отговори с три пробива и изравни резултата след 7:5.

Двамата непрекъснато увеличаваха равнището си като бекхендите им бяха съвсем безупречни. Вавринка отрази три брейкбола при започване на третия сет, а по-късно реализира основен пробив, с който се приближи до триумфа. Циципас обаче беше по-добрият в четвъртия сет и вкара дуела в решителна пета част.

А двамата бяха запазили най-хубавото точно за нея. Циципас имаше преимуществото, само че не съумя да осъществя нито един от осемте си шанса за пробив. Вавринка сподели удивително успокоение в тези обстановки, а неговият миг пристигна при 7:6, когато стигна до два мачбола. При втория от сложна обстановка швейцарецът прати форхенд към линията, Циципас остави топката, само че тя закачи линията и това постави завършек на епичния конфликт.

One word: EPIC
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР