Стажантът, който направи кардиограма на подп. Пацов проговори. Той твърди,

...
Стажантът, който направи кардиограма на подп. Пацов проговори. Той твърди,
Коментари Харесай

От последните минути: Проговори стажантът, направил кардиограмата на внезапно издъхналия подполковник Пацов

Стажантът, който направи кардиограма на подп. Пацов проговори. Той твърди, че би трябвало да има осъдени за нелепата гибел на военния.
" Медийна изява ще има, само че първо ще изчакам прокуратурата да си каже думата, тъй като прави следствие. Относно теориите (кой какво говори) - нямам интерес, значима е истината и е значимо да има осъдени за гибелта на този човек! Интервю ще дам след следствието на прокуратурата ", това съобщи стажантът Станимир Ацев от Благоевград, направил кардиограмата на подполковник Пламен Пацов, час преди гибелта му, написа struma.com.

Така Ацев отговори на въпросите към обвиняванията, че е работил без да пита, без да е доктор към момента, да прави кардиограми, да слага диагнози и да лекува. Виновен ли е стажантът?! Има ли отговорни лекари?! Това би трябвало да потвърди следствието. В момента полиция и прокуратура разпитват лекарите, вършат опити да възстановят изтритите записи от охранителните камери, с цел да получат още информация по случилото се. Образувано е разследване за небрежност.

Стажантът твърди, че е желал помощ от дежурния доктор и екип, само че не му обърнали внимание. Двама лекари и три медицински сестри настояват, че студентът не е желал помощ, не е споделил за какво е там, и не е реагирал на направена от сестрите забележка за наличието му в шокова зала.

Припомняме, че военният подполковник Пацов издъхна от белодробна тромбоемболия час след визитата си в Спешно поделение, прегледан от приятеля си Станимир Ацев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР