Стачки заплашват британски летища по Коледа, пътуването може да е

...
Стачки заплашват британски летища по Коледа, пътуването може да е
Коментари Харесай

Стачки заплашват британски летища по Коледа, пътуването може да е трудно  


Стачки заплашват английски летища по Коледа, пътуването може да е мъчно
Пътниците може да бъдат изправени пред “сериозни разстройства ” в работата на английските летища, защото към Коледа се чака огромна стачка на чиновниците от граничния надзор, предизвести английският министър на вътрешните работи Суела Брейвърман. По думите й хората би трябвало да премислят деликатно проектите си, тъй като те елементарно може да бъдат нарушени.

Персоналът на шест летища ще провежда стачки от 23 до 26 декември и от 28 декември до Новогодишната нощ. Това става в най-натоварения интервал от годината и съответствува съ сходни дейности от страна на чиновниците в железниците.


Между 23 и 31 декември упованията са 2 милиона пасажери да се изсипят на летищата, които стачкуват, съгласно компанията за авиационни разбори Cirium.


Полицейски сили навлязоха в сръбската част на Косово
По нейни данни повече от 10 000 полета са планувани да дойдат на летищата Хийтроу, Лондон – Гетуик, Манчестър, Бирмингам, Кардиф и Глазгоу през същия интервал.

Около 1 000 члена на Синдиката на публичните и комерсиалните услуги (PCS), в това число работещите в региона на паспортния надзор, ще изоставен работните си места, защото Home Office им предложи единствено 2% нарастване на заплатите, вместо желаните 10%.


В четвъртък Брейвърман призна, че в случай че тези хора тръгнат да стачкуват, ще има “неоспорими, съществени смушения за доста хиляди хора, които имат коледни проекти ”. Тя сподели, че е доста неприятно, че те са взели решение да стачкуват тъкмо в най-натовареното време по Коледа и Нова година, само че генералният секретар на PCS Марк Сервотка отвърна, че “правителството може да спре тези стачки още на следващия ден, като постави парите на масата ”.


" Коалиция на мира. На съветския мир ". Българска социалистическа партия опита да спре военната помощ за Украйна
“Както доста други служащи, нашите членове се борят с рецесията в издръжката на живота. Те са обезверени. ”

Правителството разгласи, че ще активизира боен личен състав, с цел да смекчи отражението на стачките, в случай че те стартират. Според експертни отзиви това не може да компенсира десетилетния опит на чиновниците от граничната работа и опашки ще има.

Според известие в The Times летищата са били посъветвани да анулират към 30% от полетите си за осемте дни на стачка, с цел да избягнат компликациите на летищата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР