Стабилното досега увеличаване на продължителността на живота е забавило темпа

...
Стабилното досега увеличаване на продължителността на живота е забавило темпа
Коментари Харесай

ЕК: Продължителността на живота в ЕС забавя темпа си на растеж

Стабилното до момента увеличение на продължителността на живота е забавило темпа си. Продължават да се следят огромни разлики както в самите страните, по този начин и сред тях, като изоставането е изключително ясно изразено при хората с по-ниско обучение. Това сочи отчет на Европейската комисия (EК) за положението на опазването на здравето н страните членки от Общността.
Този отчет почива на сравнителни разбори на здравословното положение на жителите на Европейски Съюз и успеваемостта на здравните системи на 28-те страни, 5 страни кандидатки и 3 страни от Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ), оповестява пресслужбата на Европейската комисия.
В документа се приканва също по този начин за възстановяване на психологичното здраве и за предварителната защита на психологичните болести, които имат освен обществено отражение, само че съгласно осъществените за тях оценки възлизат на над 4% от Брутният вътрешен продукт в Европейски Съюз. В отчета също по този начин се насочва апел за справяне с рискови фактори като тютюнопушене, консумация на алкохол и затлъстяване, понижаване на случаите на преждевременна смъртност, обезпечаване на повсеместен достъп до здравно обслужване и подсилване на устойчивостта на здравните системи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР