Стабилния ръст на германската експортна индустрия може да се окаже

...
Стабилния ръст на германската експортна индустрия може да се окаже
Коментари Харесай

ЕК иска Германия да увеличи бюджетните си разходи

Стабилния растеж на немската експортна промишленост може да се окаже проблем за световните търговски връзки

Още по тематиката
Държавата предлага съвсем ултимативно минималната заплата да продължи да пораства приблизително с по към 10% на година и да доближи 610 лева през 2020 година Политиката на намаляващ дълг и недостиг ще подсигурява предвидимост, само че рискът е прогнозите да не се осъществен

Единната валута е на най-високото си равнище от избирането на новия американски президент през ноември

За пръв път от три години статистиката регистрира инфлация на годишна база през декември, само че към момента е рано да се приказва за стабилно завръщане

Кандидатът за президент на Франция Еманюел Макрон се отразява добре на европейската валута

МВФ предизвестява за опасности пред международната стопанска система поради протекционистичния търговски напън

По-силният $, геополитическите проблеми, рекордният международен дълг и изборните резултати в Европа ще са провокациите

Огромният търговски остатък и консервативната политика за държавните разноски на Германия пречат на растежа освен на страните в еврозоната, само че и на световната стопанска система.Икономическите водачи на Европейски Съюз приканиха Германия и останалите страни от еврозоната с високи равнища на напредък да усилят държавните си разноски, с цел да заздравят стопанската система на блока. Това оповестява Reuters, базирайки се на думите на президента на Еврогрупата и холандски финансов министър Йерун Дейселблум. Според него е нужно въпросните страни или да понижат налозите, или да подхващат стъпки към нарастване на заплащането.

Опит за напън

Еврогрупата разиска фискалната политика на еврозоната за идната година в опит да повлияе на бюджетните решения на 19-те страни - членки на блока. Въпреки опита на еврокомисаря по икономическите въпроси Пиер Московиси да прокара концепцията за цялостна стратегия за експанзивна фискална политика на еврозоната, тя срещна немска опозиция и отпадна. Вместо това беше реализиран консенсус измежду институциите и министрите, че през 2018 година за еврозоната като цяло би била подобаваща неутрална фискална позиция.

Въпреки това след срещата той разгласи, че страните с високи равнища на дефицити и държавен дълг като Франция и Италия би трябвало да продължат да консолидират финансите си, до момента в който тези с бюджетен остатък като Германия " би трябвало да употребяват ресурсите си, с цел да поддържат търсенето и в частност вложенията ".

Според ревизирани и обновени калкулации на Международния валутен фонд (МВФ) немската стопанска система ще се усили с 1.8% през 2017 година и остатъкът по комерсиалното ѝ салдо също ще става по-голям. През 2016 година той надвишава За сметка на това държавните разноски остават на същите равнища, както в последните години.

Проблемният търговски остатък

Огромният търговски остатък на Германия частично провокира и протекционистките дейности на американския президент Доналд Тръмп, който заплаши да ограничи вноса на немски автомобилни марки в Съединени американски щати, с цел да балансира търговията сред двете страни. Въпреки че сходен ход би довел до комерсиална война, концепцията, че Германия икономисва прекалено много, се споделя от от ден на ден организации.

МВФ да вземем за пример припознава казуса и също приканва Берлин да стартира да харчи повече. " Големият и резистентен остатък е неприятен по няколко аргументи. Първо, може да е част от световен проблем - в случай че някои страни имат подобен, това значи, че други имат еквивалентно огромен недостиг и би трябвало да го финансират с поемането на спомагателен дълг ", споделя Ерика Детрагиаше, досегашен началник на задачата на МВФ в Германия. Според нея всички страни би трябвало да вземат ограничения да се приспособяват към тази обстановка. Освен това тя поучава Германия да влага повече в личната си инфраструктура за сметка на директните задгранични вложения, които Берлин прави в чужбина. Третата ѝ рекомендация към страната е да усили възрастта за пенсиониране, с цел да понижи потребността от спестявания за пенсии, които дърпат нагоре остатъка по настоящата сметка.

Германския кабинет утвърди планувано нарастване на държавните разноски за 2018 година с 2.6%, или
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР