Стабилен растеж в предизвикателна година регистрира водещият технологичен гигант Huawei,

...
Стабилен растеж в предизвикателна година регистрира водещият технологичен гигант Huawei,
Коментари Харесай

Huawei отчита забавяне на ръста, но впечатляващи приходи за 2020-та

Стабилен напредък в предизвикателна година записва водещият софтуерен колос Huawei, който представи годишния си финансов отчет за 2020 година в Шънджън. Резултатите на компанията са впечатляващи, въпреки темпът на растеж да се забавя. Huawei регистрира доходи от продажби от 136.7 милиарда щатски $ за 2020 година, което е растеж от 3.8% на годишна база, а чистата облага на компанията доближава 9.9 милиарда щатски $, което е нарастване с 3.2%. 

Телекомуникационният бизнес на Huawei е подсигурил през 2020 г. стабилните интервенции на повече от 1500 мрежи в над 170 страни и райони, допринасяйки за по-добри условия за отдалечената работа, онлайн образование и онлайн извършване на покупки по време на всички локдауни поради COVID-19. Миналата година доказа, че свързаността сред хората е по-важна от всеки път, затова Huаwei се концентрира върху решения, свързани с осведомителните и информационни технологии и смарт устройствата, като се ангажира дигитализацията да доближи всеки човек, дом и организация. В партньорство с оператори по целия свят, компанията е помогнала за обезпечаването на безупречна съгласуваност и работи по реализацията на над 3000 новаторски 5G плана допълнително от 20 промишлености като рандеман на въглища, произвеждане на стомана, пристанищна активност, промишлено произвеждане и други, сочи годишният отчет, минал и самостоятелен одит от KPMG.

Корпоративният бизнес на Huawei се фокусира върху създаване на новаторски решения за разнообразни сюжети и разнообразни браншове, както и върху основаване на цифрова екосистема. Сред предоставените от компанията нови разработки беше диагностично решение благодарение на изкуствен интелект, основано на HUAWEI CLOUD, което оказа помощ на лечебните заведения по света да понижат тежестта върху здравната си инфраструктура.

С стартирането на операционната система HarmonyOS и екосистемата за мобилни услуги на Huawei (HMS) потребителският бизнес на компанията продължи да надгражда своята тактика за AI Life („ 1 + 8 + N “) за по-интелигентно потребителско преживяване на всички устройства и при разнообразни сюжети, фокусирайки се върху смарт офис, фитнес и здраве, интелигентен дом, елементарно пътешестване и занимания.

Компанията заявява, че запазва една от главните си бизнес цели от 2020 г.  -  възможностите да подкрепя икономическото развиване и да основава работни места в страните и районите, в които оперира. Това включва локални вложения, разкриване на работни места, нововъведения, основаване на проучвателен уреди. Според неотдавнашен отчет на Оксфорд (The Economic Impact of Huawei on Europe, Nov. 2020) единствено през 2019 година Huawei е съдействала с 16.4 милиарда евро към Брутният вътрешен продукт на Европа, поддържала е 224 300 работни места и е осигурила 6.6 милиарда евро данъчни доходи.

С годишния отчет на компанията, одитиран от KPMG,

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР