St. Petersburg Ladies Trophy, осминафиналАнет Контавейт – Сорана Кърстя 6-4,

...
St. Petersburg Ladies Trophy, осминафиналАнет Контавейт – Сорана Кърстя 6-4,
Коментари Харесай

Контавейт и Рибакина с чисти победи в Санкт Петербург


St. Petersburg Ladies Trophy, осминафинал

Анет Контавейт – Сорана Кърстя 6-4, 7-5

Анет Контавейт се класира за четвъртфиналите на WTA 500 шампионата в Санкт Петербург след чиста победа над Сорана Кърстя. Естонката изоставаше с пробив и в двата сета, само че все пак не разреши на съперничката си да сервира изненада и записа 17-а поредна победа на закрито.

Следващата съперничка на международната №9 ще бъде Белинда Бенчич или Кая Юван.

Кърстя можеше да осъществя първия пробив в мача, само че пропусна три брейкпойнта при 1-1 и Контавейт завоюва подаването си. Тези пропуски на румънката и костваха скъпо, защото след това втората в схемата стартира да показва най-хубавия си тенис. Контавейт пласира няколко отлични бекхенд уинъра, които ѝ помогнаха да пробие сервиса на съперничката си и да натрупа задатък от 4-2.

Световната №31 обаче върна брейка и възвърне равенството откакто увеличи доста качеството на първия си сервис. Контавейт обаче още веднъж излезе напред в резултата, въпреки да позволи равнене от 40-15 в деветия гейм, след което осъществя решителен пробив, който ѝ донесе триумфа с 6-4 в първия сет.

Началото на втория сет бе равностойно, като в първите шест гейма никоя от двете не стигна до брейкпойнт. Кърстя проби първа и реализира поврат, само че Контавейт незабавно върна жеста и още веднъж излезе напред в резултата при 5-4. Румънката изравни, само че втората сложена си върна водачеството след гейм на нула, а след това стигна до три поредни мачбола. Кърстя съумя да избави първите два, само че третият опит се оказа благополучен за Контавейт и тя победи с 6-4, 7-5.

В началния дуел от днешната стратегия Елена Рибакина надви над Варвара Грачева с 6-2, 6-1 в мач от първи кръг на конкуренцията.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР