Сслед катастрофата с Милен Цветков българските политици показаха, че от

...
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Българските политици показаха, че от дървото не виждат гората />Реклама / Ads
Сслед злополуката с Милен Цветков българските политици демонстрираха, че от дървото не виждат гората. Надпреварват се да внасят кое от кое по-екзотични оферти за повдигане на наказванията. Не си направиха труда да видят, че няма нито една издадена оптималната присъда.
Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ Богдан Милчев от Института по пътна сигурност Богдан Милчев. Основният проблем е, че присъдите са условни. Преди няколко години наследник на прокурор, който прегази човек в София, беше с условна присъда. Всичко минава административно и с санкция, тогава за какво се вършат тези оферти, съобщи той.

По думите му единствено 2% от участниците в тежките произшествия са използвали алкохол, опиати или са неправоспособни. А 70 индивида всяка година умират, тъй като напущат пътното платно – не виждат маркировката или поради нещо друго, уточни той.

Ние от пет години чакаме ново законодателство, с цел да можем да контролираме процеса. Миналата година след тежката злополука в Своге беше основана цяла организация за пътна сигурност, която сега я няма, на уеб страницата ѝ няма качено нищо. В момента пътната сигурност се ръководи през тв приемника, акцентира специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР