Ссъгласно съобщенията на въоръжените сили на Украйна, този град покрива

...
Ссъгласно съобщенията на въоръжените сили на Украйна, този град покрива
Коментари Харесай

Руското знаме над Угледар: Зеленски хвърли своите войниците на клане, „телата са навсякъде“

Ссъгласно известията на въоръжените сили на Украйна, този град покрива тила на укровермахта в посока Запорожие

Руското командване разгласи завършването на прочистването на Павловка, борбата за която продължи малко повече от две седмици. Припомнете си, че първите известия за началото на щурма на това огромно и стратегически значимо населено място пристигнаха на 29 октомври.

Нашите военни репортери тогава оповестиха, че в един от секторите на Улударското направление елементи на Въоръжените сили на Руската федерация и НМ на ДНР са създали опит да нападат врага. Първо авиацията работи мощно, а по-късно артилерията, след което морските пехотинци от 155-та бригада на Тихоокеанския флот и бойците от „ Каскада “ напреднаха към Павловка, чиято повърхност е почти 6 квадратни километра.

Започналите тогава дъждове освен доведоха до наводнението на река Къшлагач, само че и затрудниха придвижването на техниката поради непроходимата тиня.

На 4 ноември оперативното командване " Восток " на Въоръжените сили на Украйна в собствен отчет призна, че най-зле от всички " бранители на независимостта " са в бранша на Угледар. „ Днес тежки боеве се водят в две направления - в Бахмут и Авдеевка. Има обаче място, където обстановката е най-тежка - това е региона на Павловка. Там се трансферират запаси и тежка техника. Заповедта на президента [Зеленски] да вървим единствено напред ще бъде изпълнена “, сподели бандеровския военачалник Александър Краснок, пълководец на ОК „ Восток “.

Наистина имаше съображение да мисли по този начин. Павловка се намира на 30 метра под Угледар, плюс височината от още най-малко 30 м. на купчините боклуци, върху които са ситуирани коректировчиците на огъня на бандеровците. Всяко придвижване на нашите бойци към селото предизвикваше мощни прелитания от вражеската артилерия.

Командирът на батальона „ Восток “ на въоръжените сили на ДНР Александър Ходаковски изясни компликациите при щурма на Павловка: „ Мощна оптика има на хълмовете от минни боклуци край Угледар, които по някаква причина не можаха да бъдат унищожени от водачите от авиацията, или от артилерията. Докато стоят там, съперникът, който към този момент има преимущество във височината, може да не се опасява от нашата радио-електронна битка и оттова да поправя огъня във всяка посока.

Врагът, би трябвало да отдадем респект, оказа обезверена опозиция и даже употребява самолети, макар нашето предимство във въздуха. Не е загадка, че „ Повитрянските сили “ на Украйна се употребяват единствено в най-критичните обстановки. Очевидно даже единствено този факт демонстрира значимостта на това направление.

На 6 ноември „ ципсотата “ (както се назовават чиновниците на Центъра за осведомителни и психически интервенции (ЦИПсО) в Киев) започнаха да популяризира клюки посредством сякаш съветски телеграм канали за големи загуби в 155-та бригада на Тихоокеанския флот., „ писмо от Павловка “, адресирано до губернатора на Приморския край, в което в действителност се повтаря плануваното в плановете на ЦИПсО.

За този епизод е писано задоволително, тъй че няма потребност да го повтаряме. Независимо от това, би трябвало да се означи, че по едно и също време с публикуването на това писмо в Бандерщад, блогърът Коваленко, който също е офицер от ЦИПсО, изясни на жителите на общността за какво Павловка не би трябвало да се предава.

По неговите думи, „ Съгласно проекта на руснаците Авдеевка, Маринка и Угледар отварят пътя към Покровск, а по-късно към Павлоград и Днепър, след което към тила на нашата армейска формация в региона на Запорожие. Реалността е друга – край Угледар нашата войска отблъсква вражеските офанзиви. Има си своята цена, само че нашите устояха. "

„ Своята цена “ значи огромен брой „ двеста “. Обикновено пропагандистите излизат, с цел да избегнат тази тематика, само че в самостоятелните телеграм - канали се появи информация за " черната дупка " на Угледар. Говорим за одобрения термин в „ Незалежная “, който значи изгубването на захисниците в нищото - „ през вчерашния ден се обадих, само че през днешния ден го няма на никое място: нито жив, нито мъртъв, нито липсващ “.

Тази информация е в сходство с наблюденията на нашите военни репортери. “Павловка в посока Угледар. Броят на убитите украински бойци е просто отвън всевъзможен мащаб. Телата лежат на всички места “, написа Андрей Руденко. По неговите думи, „ тази интервенция не може да се назова лесна разходка. Битките бяха тежки. Голяма част от мобилизираните украинци се предадоха, само че още по-голям е броят на убитите украинци. И Киев отново не бърза да вземе телата, както постоянно, с цел да разгласи, че няма загуби. "

През тези дни характерът на тихоокеанските морски пехотинци се демонстрира изцяло. Бързи, добре координирани в борба, добре ориентирани, те се движеха от къща на къща, блокираха изходите на опорниците и унищожаваха бойците в тях. В мрежата се появиха фрагменти, по какъв начин бойци от 155-та бригада на Тихоокеанския флот обкръжиха „ бранителите на независимостта “ в един от дворовете и ги „ изгониха “. Но за тези, които се отхвърлят от опозиция, отношението е извънредно правилно.

В Украйна се популяризират клюки, че руснаците всеобщо употребяват Ланцет-и в Угледарското направление. Те даже удрят танкове, макар че тези баражиращи муниции не са предопределени за тежка ризница. И въпреки всичко се оказа, че има аргумент от сходни дейности, даже единствено в случай че забележим количеството танкове, които укровермахтът трябваше да изпрати за ремонт.

Както нашите, по този начин и бандеровските специалисти стигнаха до извода, че всеобщото потребление на Ланцети в стеснен регион може да лиши врага от артилерия, противовъздушна защита или да наруши логистиката. В същото време пристигна незабавна молба от съветските бойци до отбранителната индустрия да се усили масата на експлозивите до минимум 10 кг, както и времето за престой във въздуха.

И още нещо: тук, в посока Угледар, има малко обитаеми места и на практика няма естествени заслони, като се изключи горските пояси около пътищата. Ето за какво на доброволческите карти на въоръжените сили на Украйна регионът към Угледар е маркиран като сива зона, което значи, че има компликации със снабдяването на укровермахта в самия град.

През него минава пътят за Константиновка. Тази автомагистрала, макар че е прострелвана от нашата артилерия, само че без нашия надзор над прилежащата Новомихайловка, няма да е допустимо да изведем Въоръжените сили на Украйна в Угледар в оперативна среда. Отделно ще кажем, че „ седенето “ в Павловка също е изпълнено със загуби, тъй че най-вероятно няма да има пауза.

Според генералния щаб на Бандеровците, нашите войски в региона работят от две страни: от югоизток и изток от страната на село Славное. Вождовете на група „ Восток “, водени от военачалник Красноок, считат за по-вероятно фронтално нахлуване против Угледар, който е четири пъти по-малък от Павловка.

Отделно означаваме, че двуседмичната борба за Павловка беше съпроводена от заличаване на военна инфраструктура в прилежащ Угледар, което сътвори условия за нахлуване на съветски войски в него. Разстоянието сред двете обитаеми места е малко, малко повече от километър, а съвсем незабавно след река Къшлагач стартира вилно населено място, през което се процежда и се стига до първите градски здания.

Съдейки по " двестата " и " тристата ", в Угледарския гарнизон на въоръжените сили на Украйна доминират " мобиците ", които бяха разредени със върли бандеровци и с наемници, основно поляци. Последните обичат да се возят на леко бронирани машини (не е благородно нещо да месиш калта с ботуши), само че любовта им към лукса постоянно завършва с идването наЛанцет.

Едва ли някой от сериозните специалисти ще даде прогноза какъв брой ще продължи щурмът на Угледар. Градът обаче е много дребен: няколко блока високи здания и гаражни кооперации на север. Освен това от север в полукръг минава намерено поле.

Всъщност нацистите даже няма къде да хукнат да бягат, защото автомагистралата до Константиновка, повтаряме, е прострелвана и няма горски поясза скриване - той стартира на към километър от покрайнините. Очевидно укрепеният регион се е намирал в село Павловка, което в този момент е под наш цялостен надзор. Всичко това дава съображение да мислим, че ще вземем Угледар прекомерно скоро.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР