Сроковете за доставка на нови електрически автомобили понякога са прекалено

...
Сроковете за доставка на нови електрически автомобили понякога са прекалено
Коментари Харесай

Употребяваните елавтомобили - колко годна е батерията и други въпроси при покупката?

Сроковете за доставка на нови електрически коли от време на време са прекомерно дълги. Това е една от аргументите пазарът на използвани електрически транспортни средства да процъфтява. Сърцето на използваната елкола е батерията. За да не рискува сериозна икономическа загуба, купувачът би трябвало да задава неуместни въпроси.

Ето някои от тях:

1. Състояние на батерията? Повечето елколи се продават с гаранция за батерията от шест, осем или даже 10 години и пробег от 100 000 до 250 000 километра. Ако положението на батерията, падне под избран % в гаранционния период, производителят би трябвало да я ревизира, ремонтира или възобнови гратис. Ако тази промяна към този момент е осъществена в обсъжданата за покупка кола, заради проблеми с първата батерия, тя може да бъде привлекателна преференциална договорка с новата си батерия.

2. Пробег? Е-автомобилите постоянно се употребяват като втора кола и прекарват доста време в гаража. Ако автомобилът е бил непрекъснато обвързван към стенната кутия и батерията му постоянно е била е 100 % цялостна, тя остарява по-бързо. Ако ограничаването на тока на зареждане не е задействано по време на инспекцията, би трябвало да се ревизира държанието при зареждане.

3. Профил на шофиране на предходния притежател? Ако съгласно предходния притежател колата е била карана главно на дълги дистанции, може да се допусна, че постоянно е била прикачвана към бързо зарядно устройство. Съвременните електрически транспортни средства със комплицирано ръководство на температурата на батерията нормално се оправят добре с това, само че и тук важи следното предписание - бавното зареждане защищава батерията.

4. Батерии чартърен? Много клиенти към момента избират акумулатори чартърен за по-стари електрически коли. Ако желаете да закупите използвана, би трябвало или да поемете контракта за наем, или да закупите батерията от производителя на остатъчната й стойност. След това тази цена се прибавя към покупната цена.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР