Срокът за участие в конкурса за илюстрация по стихове наХристо

...
Срокът за участие в конкурса за илюстрация по стихове наХристо
Коментари Харесай

До 15 март приемат илюстрации по стихове на Фотев

Срокът за присъединяване в състезанието за илюстрация по стихове наХристо Фотев се удължава до 15 март. В него могат да вземат участие възпитаници от VIII до XII клас и студенти. Всеки създател от двете възрастови групи може да изпрати по една творба.

Жури с представители от Община Бургас, Дружество на художниците – Бургас, БХГ „ Петко Задгорски “, НХА – филиал Бургас и Сдружение „ Бургаска писателска общественост “ ще оцени творбите. Отличените художници ще получат грамота от Община Бургас и предметна премия.

Илюстрациите би трябвало да са с оптималната величина – 50 см и минимална – 25 см на страна от хартията. Tехниката – хартия, туш, перо, акварел, темпера, акрил, колаж или комбинация от няколко похвата. Допускат се и произведения, изпълнени в типичен графични техники – офорт, суха игла, литография, както и цифров щемпел.

Необходимо е на гърба на всяка картина четливо да саа написани с молив – трите имена, навършени години или клас на създателя, име на творбата, размер на листа, техника и година на основаване, както и стихът на Христо Фотев, от който е въодушевена творбата.

Всеки създател може да изпрати по едно произведение на адрес – Галерия „ Георги Баев “, ул. „ Демокрация “ № 6, гр. Бургас до Людмила Кутиева, началник на Културен център „ Морско казино “.

Конкурсът се организира за трети път в Бургас и тази година е част от съпътстващите прояви преди честването на 90 години от рождението на създателя и връчването на Националната премия за лирика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР