Срокът за разработчиците изтича на 31 октомври тази годинаПосланието на

...
Срокът за разработчиците изтича на 31 октомври тази годинаПосланието на
Коментари Харесай

Microsoft спира новите приложения за Windows 8

Срокът за разработчиците изтича на 31 октомври тази година

Посланието на Microsoft към разработчиците е ясно – в случай че разчитате на каталога за приложения Windows Store, ще би трябвало да изберете Windows 10

Microsoft все по-настойчиво подтиква разработчиците на приложения и потребителите да преминат към Windows 10. Следвайки тази тактика, от 31 октомври 2018 година компанията ще приключи приемането на нови приложения за операционни системи Windows 8.x и Windows Phone 8.x в каталога Microsoft Store.

Разработчиците към момента могат да изпратят обновления на към този момент признати приложения, само че в близко бъдеще и тази опция ще бъде блокирана, написа блогът на Windows. Актуализации на приложенията за Windows Phone няма да се одобряват след 1 юли 2019 година, а срокът за обновления на приложенията за Windows 8 изтича на 1 юли 2023 година

Всъщност, двете платформи имат скромни дялове от пазара. По данни на NetMarketShare, на Windows 8.x се падат под 7% от дейните консуматори, а на Windows Phone 8.x – едвам 0,04%, което е алегорично наличие. Така, рестриктивните мерки от страна на Microsoft ще обиден относително дребен брой разработчици и консуматори, още повече, че не всички разгласяват своите приложения в Microsoft Store.
още по тематиката
Посланието на Microsoft към разработчиците е ясно – в случай че разчитате на каталога за Windows приложения, ще би трябвало да преминете към настоящата версия на операционната система, а точно Windows 10.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР