Срокът за националното преброяване ще продължи онлайн до края на

...
Срокът за националното преброяване ще продължи онлайн до края на
Коментари Харесай

Удължиха срока за онлайн преброяването

Срокът за националното броене ще продължи онлайн до края на септември. Това разгласи след съвещанието на Министерския съвет Антон Кутев, представител на държавното управление.

Крайната дата за електронното попълване на анкетните карти на Национален статистически институт за националното броене, което се прави на всеки 10 години, изтичаше на 17 септември.

До обяд в сряда онлайн се бяха се преброили към 840 000 души, разпределени в близо 370 000 семейства, оповестиха от Национален статистически институт. Хората, преброили се електронно, би трябвало да оставят своите кодове на вратата на жилището или да ги изпратят по телефона.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Удължаване на електронното броене планува един от изг...

Проблемите с преброяването породиха от самото му начало, когато системата блокира в резултат на претоварване, провокирано от кибер офанзива. По този въпрос шефът на Национален статистически институт Сергей Цветарски беше извикан на чуване в Народното събрание. В серия от изказвания той увери, че хакерската офанзива не е засегнала персоналните данни на преброилите се онлайн жители.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР