Срокът за кандидатстване по четирите процедури от т. нар. общински

...
Срокът за кандидатстване по четирите процедури от т. нар. общински
Коментари Харесай

Удължава се срокът за кандидатстване по общински мерки от ПРСР

Срокът за кандидатстване по четирите процедури от така наречен общински ограничения от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) се удължава до 23 декември 2022 година Това стана със заповед на ръководителя на Управляващия орган на ПРСР и заместник-министър на земеделието Георги Събев.

Промените се отнасят за подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “ от ПРСР. Изменението е за всички процедури, по които сега тече банкет, а точно: Енергийна успеваемост „ Реконструкция, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на общински здания, в които се дават публични услуги, за възстановяване на тяхната енергийна успеваемост “, Улици „ Строителство, реорганизация и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и оборудванията и принадлежностите към тях “, Вода „ Изграждане, реорганизация и/или рехабилитация на водоснабдителни системи и уреди в агломерации с под 2000 еквивалент поданици в селските региони “ и Пътища „ Строителство, реорганизация и/или рехабилитация на съществуващи общински пътища и оборудванията и принадлежностите към тях “.

Допустими бенефициенти по оповестените процедури са всички 215 общини, ситуирани на територията на „ селските региони “ в страната.

Предвидена е и опция за разкриване на процедура за избор на изпълнител/и на действия по плана по реда на Закона за публични поръчки (ЗОП) преди подписване административния контракт за финансиране. От страна на Държавен фонд „ Земеделие “ – РА ще се реализира предварителна инспекция за правомерност на документите за поръчката.

Припомняме, че по процедурите се подкрепят планови оферти, които способстват за реализиране на задачите по подмярката, ориентирани към поощряване на общественото приобщаване, намаляването на бедността и икономическото развиване в селските региони.

Важно е да се означи, че претендентите имат опция да подават по две планови оферти в границите на четирите оповестени процедури посредством асортимент, като едното би трябвало да е ориентирано към повишение на енергийната успеваемост на общинските здания. Това решение беше взето на извършеното на 11 юли съвещание на Комитета по наблюдаване на ПРСР 2014-2020 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР