Срокът на концесиите да не е по-дълъг от 35 години,

...
Срокът на концесиите да не е по-дълъг от 35 години,
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Срокът на концесиите да не е по-дълъг от 35 години

Срокът на концесиите да не е по-дълъг от 35 години , реши Народното събрание с приемане на текстове от Закона за концесиите на второ четене. В закона беше записано, че всяка концесия се разпорежда за избран период, който не може да бъде по-дълъг от 35 години за концесия за строителство и за концесия за услуги и по-дълъг от 25 години за концесия за прилагане , в случай че със специфичен закон е очакван различен период.
 
Срокът на концесията може да се удължава, като общият период на всички удължавания, без значение от основанието за това, не може да е по-дълъг от една трета от съответния период, избран с концесионния контракт.
 

В обявлението за разкриване на процедурата за установяване на концесионер ще се показва оптимален период на концесията . В обявлението ще се показва и прогнозният общ период на всички възможни удължавания , когато такива са планувани с уговорка за преразглеждане.

Депутатите записаха още, че съответният период на концесия за строителство и на концесия за услуги не може да е по-дълъг от времето, належащо на концесионера за възвръщане на направените вложения и на разноските по употреба на градежа или на услугите и за приемане на приход от инвестиции капитал.
 
Стремихме се да уважим всички претенции, изказвания, да преодолеем всички опасения, разяснява във връзка с периода ръководителят на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР