Срокът на действие на годишните винетки вече ще е една

...
Срокът на действие на годишните винетки вече ще е една
Коментари Харесай

Годишните винетки вече ще са от датата на купуване

Срокът на деяние на годишните винетки към този момент ще е една година от датата на пазаруване, а не както е сега - за календарна година. Това ще стане факт от 1 януари 2018 година и ще важи за всички пътни транспортни средства, без значение от категорията и страната на регистрация.

Това е заложено в план на разпореждане за изменение и допълнение в Наредбата за изискванията и реда за събиране на таксите за прилагане на пътната инфраструктура по Закона за пътищата, който е оповестен в портала за публични съвещания и на уеб страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството.

С измененията се вкарва и тримесечна винетка за леките коли с цена от 54 лева или 28 евро от 1 януари 2018 година Цената е избрана от Института за стопански проучвания към Българската академия на науките, който е изготвил " Анализ за пресмятане и установяване на размера на тримесечна винетна такса за ППС от Категория 3, както и оценка на приходите от винетни такси " по поръчка на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Цената на тримесечната винетка е избрана на правилото на пропорционалността - т.е. да е по-висока от месечната и по-ниска от годишната. Това се постанова от правилото „ колкото по-дълъг е интервалът, толкоз по-малка да е заплащаната цена “, е посочено в известието на пътната организация.

Цените на останалите винетни стикери за леки коли се резервират. Годишната винетка ще коства 97 лева, месечната - 30 лева, а седмичната – 15 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР