Срещу тържище за копаене на криптовалута NiceHash е извършена хакерска

...
Срещу тържище за копаене на криптовалута NiceHash е извършена хакерска
Коментари Харесай

Услуга за споделен добив на биткойн губи 64 млн. долара заради хакерска атака



Срещу пазарище за копаене на криптовалута NiceHash е осъществена хакерска офанзива, поради която са изгубени десетки милиони долари. Словенската компания свързва „ миньори “ - хората продаващи своите компютърни мощности - с хората, които имат предпочитание да платят за тези мощности. От NiceHash означиха, че са станали обект на „ високопрофесионална офанзива “, която е включвала „ комплицирано обществено инженерство “. Организацията е изгубила 4,700 биткойн или към 64 млн. $.

NiceHash разгласиха известие в Reddit и на своя уеб страница, че преустановяват активността си за идващите 24 часа, с цел да проверяват случая. Те също по този начин прецизираха, че системата за заплащания на компанията е била компрометирана и че си сътрудничат с управляващите при провеждането на следствието.

Прочетете още: Банките укротяват опърничавия блокчейн

От компанията не разкриха повече детайлности към офанзивата, само че посъветваха потребителите да трансформират своите пароли в NiceHash и при другите услуги - доста добър съвет в този момент, когато биткойн наподобява по-привлекателен за хакерите. Вече биткойн мина 15 хиляди $ за монета, а единствено часове по-рано доближи 14 хиляди $. Властите в някои страни подхващат съществени ограничения по отношение на крипторалутите, с вярата да получат по-голям надзор над виртуалните средства.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР