Срещу сайта и сървърите на Българската агенция по безопасност на

...
Срещу сайта и сървърите на Българската агенция по безопасност на
Коментари Харесай

Хакерска атака спря сайта на БАБХ

Срещу уеб страницата и сървърите на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е осъществена хакерска офанзива. Тя е била открита на 6 август и поради нея все още не могат да се употребяват някои от услугите, предоставяни от Агенцията. От там обявиха, че работят по възобновяване на електронните услуги.

Към момента уеб сайтът не работи и няма достъп и до системата за идентификация на животните ВетИС.

Хакерската офанзива идва малко откакто БАБХ разшири обсега на работата си и се включи в товаро-разтоварните действия на стоките, подлежащи на инспекция в Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". През май Агенцията пое и фитосанитарния надзор от частната компания " Евролаб 2011 " след решение на Върховния административен съд.

През уикенда служебният вътрешен министър Иван Демерджиевна посети граничния пункт, откакто по-рано стана ясно, че се постанова чиновниците на Агенцията по храните там да бъдат охранявани от жандармерия поради скупчване на хора на " Евролаб ", които демонстративно блокират работата им.

От БАБХ показват, че хакерската атака не въздейства върху работата на граничните контролно-пропускателни пунктове в страната.

Това не е първата институция, която е обект на хакерска атака. През април осведомителните системи на " Български пощи " бяха хакнати, което спря работата на предприятието в продължение на седмици и съответства с деня, в който трябваше да стартира изплащането на великденските добавки към пенсиите. Заради пробива в системата на " Български пощи " беше наложена санкция от 1 млн. лева след акт на Комисията за отбрана на персоналните данни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР